Iedereen kan vliegen!

Om tegemoet te komen aan de vraag van bedrijven naar goede werkkrachten en als antwoord op de jongerenwerkloosheid in Antwerpen, besloot Jobkanaal in te zetten op de complexe problematiek van ‘Kortgeschoolde jongeren’. Op vrijdag 23 mei 2014 organiseren we de Kennismakingsmarkt Iedereen kan vliegen! bij het jeugdvormingscentrum Habbekrats vzw.

Met dit evenement brengen we de kortgeschoolde jongeren in de eerste plaats in contact met bedrijven, uitzendkantoren en opleidingsaanbieders. We laten ze kennis maken met het aanbod aan opleidingen, stage- en tewerkstellingsplaatsen. Ten tweede is er een aanbod van workshops aan bedrijfsvertegenwoordigers, jongeren en hun jobcoaches, o.a. over competentiemanagement, houding en attitude. Het sluitstuk van de dag is een battle waarin met jongeren wordt gedebatteerd over de jongerenwerkloosheid. Vervolgens krijgen beurshouders en arbeidsbemiddelaars een receptie aangeboden om te netwerken.

Stap de leefwereld van deze jongeren binnen en ontdek waarom zij een waardevolle aanwinst voor uw onderneming kunnen zijn.

 

Programma

09.00 u.

Onthaal en registratie

09.30 u.

Doorlopend Interactieve kennismakingsmarkt waarbij elke standhouder zich minimaal

voor 1 dagdeel engageert.

Workshops voor werkgevers, werkzoekenden en hun jobcoaches

15.45 u.

Battle waarbij stakeholders (zoals bijv. werkgevers, VDAB, Onderwijs) in debat gaan met jongeren over oneliners en statements m.b.t. jongerenwerkloosheid

16.30 u.

Netwerkreceptie

18.00 u.

Voorziene einde

Locatie

Habbekrats, Prekersstraat 14, Antwerpen

 

Deelnemen?

http://www.jobkanaal.be/agenda/p/detail/iedereen-kan-vliegen-antwerpen 

Meer info? 

http://www.jobkanaal.be/nieuws/p/detail/kennismakingsmarkt-voor-kortgeschoolde-jongeren