Imby Pet Food verkozen tot ‘Starter van het Jaar’ 2021!

Starter van het JaarOp donderdag heeft UNIZO haar nationale ‘Starter van het Jaar’ voorgesteld. De titel gaat dit jaar naar het Antwerpse Imby Pet Food dat duurzame hondenvoeding op basis van insecten en plantaardige eiwitten produceert en verdeelt. Imby staat voor In My Backyard en combineert ondernemerschap met maatschappelijk engagement.

De ‘Starter van het Jaar’-verkiezing is door UNIZO in het leven geroepen om mensen aan te zetten de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Starters zijn namelijk de nieuwe cellen in ons economisch weefsel. Zij zorgen voor de broodnodige innovatie die elke economie nodig heeft om te floreren. En de cijfers tonen dat ondernemerschap bij veel Vlamingen in het bloed zit: vorig jaar -in volle coronaperiode- steeg het aantal nieuwe ondernemingen met maar liefst 11% tot een recordaantal van 72.2777.

Vorig jaar -in volle coronaperiode- steeg het aantal nieuwe ondernemingen met maar liefst 11% tot een recordaantal van 72.2777.

Danny met hondEén van die nieuwe bedrijven was dus Imby Pet Food. “Twintig procent van de globale vleesproductie gaat naar de voeding van onze huisdieren. Die veeteelt draagt in grote mate bij aan de uitstoot van broeikasgassen”, stelt bezieler Nicolas Bartholomeeusen. Hij ontwikkelde zijn duurzame hondenvoeding dan ook met het expliciete doel om de ecologische pootafdruk van honden verkleinen. En met succes, want er is niet alleen deze bekroning, maar er lonkt ook een uitbreiding naar andere Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Begint het bij jou ondertussen ook te kriebelen om een zaak op te starten? Neem dan zeker eens een kijkje op https://www.unizo.be/starters en ontdek het enorme aanbod aan steunmiddelen.