Ingrid Nolens volgde een UNIZO-traject: "Ik leerde ideeën herleiden tot één focus"

Net iets meer dan één jaar geleden startte Ingrid Nolens haar eigen zaak in Genk: Boostbar. Ze richtte haar onderneming op met een duidelijke visie: haar idee over een gezonde levensstijl delen met de wereld. Om alles wat daarrond komt kijken uit te werken, koos ze voor de begeleiding Go4Business van UNIZO.

Ingrid Nolens: “Ik had honderd-en-één ideeën over wat het allemaal wel of niet moest zijn, maar zonder de kritische blik van ondernemerscoach Dorien Dingenen van UNIZO Limburg was het niet gelukt”, vertelt Ingrid Nolens in haar zaak, waar je de gezonde energie bijna letterlijk kan voelen. Boostbar biedt, onder het motto ‘gezondheid leeft beter’ een uitgebreid assortiment van versgeperste juices, shakes, ontbijt, energieke bowls, Frozen Yogurt en andere gezonde variaties. 

Hoe blik je terug op dit traject?

“Ik ben vooral fier op mezelf. Zo goed als alles wat we tijdens de één-op-één begeleiding hebben besproken en gepland, is uitgekomen. De juiste drijfveer had ik al. Ik stond te popelen om mijn eigen zaak uit de grond te stampen, omdat ik iets miste in mijn leven. Maar er komt wat meer bij kijken dan enkel goede wil. Dan bedoel ik onder meer het opstellen van een business- en financieel plan. Dat was helemaal geen eenvoudige oefening, maar ik heb er veel uit geleerd. Daarnaast hebben we ook de prijssetting zeer nauwgezet bekeken. Want de zogenaamde foodcost is voor een horecazaak niet te onderschatten.”

"Het was geen eenvoudige oefening, maar ik heb er veel uit geleerd."

 

Wat heb je geleerd?

“Ik heb vooral geleerd om de juiste keuzes te maken en te focussen. Niet overhaast te werk te gaan. In het begin wilde ik zo snel mogelijk opstarten. Dorien heeft me echter doen inzien dat je best een concreet stappenplan maakt. We hebben de weg van Boostbar dan ook samen uitgestippeld.

Hoe verliep de samenwerking met Dorien?

“Bij de start van de begeleiding was ik erg zenuwachtig. Dorien is erin geslaagd om me snel om mijn gemak te stellen. Ze was een ideaal klankbord, keek met een kritische blik naar mijn vele ideeën, maar hielp die vooral te herleiden tot één goede focus. Dorien kan je helder vertellen of je goed zit of niet met je idee.”

Dorien Dingenen: “Tijdens het begeleidingstraject proberen we vooral structuur en houvast te bieden. Ondernemers zitten vaak met veel ideeën die ze tegelijk willen realiseren. We stellen daar een duidelijk stappenplan tegenover. We nemen de tijd om dat goed uit te werken en duidelijk te maken wat er best eerst gerealiseerd moet worden. We focussen op de juiste dingen op het juiste moment.”

Op zoek naar een persoonlijk klankbord?

Go4Business is een individuele begeleiding die bestaat uit een mix van individuele coaching en workshops. Een Go4Business-coach begeleidt je stap voor stap bij het schrijven van je ondernemings- en financieel plan. Na afloop van het traject krijg je een gedetailleerd haalbaarheidsrapport, waarmee je praktisch aan de slag kan om je onderneming verder uit te bouwen tot een succesvolle zaak.

Meer info?

Of contacteer Dorien Dingenen: dorien.dingenen@unizo.be – T 011 26 30 96.