Jan Sap (48) wordt nieuwe directeur-generaal van Fednot, de Federatie van het Notariaat

Na 21 jaar UNIZO en 9 jaar Federatie Vrije Beroepen

Jan Sap, directeur-generaal van UNIZO en secretaris-generaal van de Federatie Vrije Beroepen (FVB), verlaat UNIZO en de FVB en gaat op 5 november aan de slag als directeur-generaal bij Fednot, de Federatie van het Notariaat. “Een mooie nieuwe uitdaging, na een loopbaan waar ik met veel genoegen op terug kijk”, verklaart hij zijn overstap.

Jan werkte gedurende 21 jaar bij UNIZO. Na een korte periode als advocaat bij het Gentse kantoor Storme-Leroy-Van Parys, begon Jan zijn carrière in 1997 bij de UNIZO-studiedienst als juridisch adviseur. Vanaf 2003 was hij als adjunct-directeur verantwoordelijk voor de regionale reorganisatie van UNIZO. In 2006 werd hij, onder Karel Van Eetvelt als gedelegeerd bestuurder, directeur-generaal van UNIZO en verantwoordelijk voor onder meer de afstemming tussen de verschillende UNIZO-werkingen, de regionale werking en de samenwerking met beroepsorganisaties. In 2009 werd hij ook verantwoordelijk voor de Federatie Vrije Beroepen, aangesloten bij UNIZO, en waarbij momenteel 27  organisaties uit het vrij beroep zijn aangesloten.

Over zijn overstap zegt Jan Sap: “Ik ben heel dankbaar gedurende 21 jaar te hebben mogen werken voor ondernemers en vrije beroepen en dit met heel fijne collega’s. UNIZO en de Federatie Vrije Beroepen zijn gedurende de voorbije jaren ook grondig veranderd en verder gegroeid. Bij Fednot tref ik een mooie, professionele organisatie aan van 180 medewerkers. Ik kijk er naar uit aan mee na te denken over de toekomst van dit vrij beroep en voel dat hier met veel openheid kan worden over nagedacht. De expertise die ik heb mogen opdoen bij UNIZO en de Federatie Vrije Beroepen zal me daar zeker bij helpen.”

UNIZO-gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche en nationaal UNIZO-voorzitter Karl Verlinden danken Jan Sap voor zijn fantastische werk en toewijding, namens alle medewerkers en leden. "Na meer dan 20 jaar was Jan een ware verpersoonlijking van UNIZO geworden”, zegt UNIZO-voorzitter Karl Verlinden, “We feliciteren Fednot met haar keuze voor een fijne collega en voor iemand met een groot engagement voor het zelfstandig ondernemerschap." Na zijn vertrek zullen zijn taken binnen UNIZO en de FVB voorlopig worden waargenomen door gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche.

Namens het ganse FVB-team drukt voorzitter Marieke Wyckaert haar grote waardering en dankbaarheid uit voor de rol die Jan bij de Federatie heeft gespeeld: “Jan is een volbloed teamplayer met een enorm netwerk, en hij kent de vrije beroepen door en door. Wij zien hem met grote spijt vertrekken, maar zijn blij en trots dat hij aan het hoofd komt te staan van een belangrijke speler binnen de Federatie. Eén ding is zeker: we zullen hem nog veel zien”.
Jan Sap start op 5 november 2018 bij Fednot.

Meer weten? Contacteer:
UNIZO-woordvoerder Filip Horemans – 0478/22 37 51 – filip.horemans@unizo.be
Fednot-woordvoerder (NL) Bart Azare - 0478/58.46.21 - azare@fednot.be
Fednot-woordvoerder (FR) Sandra Ichtertz - 02/505.08.66 - ichtertz@fednot.be