Katrien Herdewyn van Elegnano is Starter van het Jaar

Katrien Herdewyn, zaakvoerster van Elegnano, is verkozen tot de UNIZO Starter van het Jaar. UNIZO organiseert de wedstrijd om starters in de kijker te plaatsen en kandidaat-starters te inspireren. Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie en welvaart. Een blijvende instroom is dus noodzakelijk. De recentste startercijfers zijn alvast positief: plus 2,4 % in de eerste negen maanden van dit jaar. Katrien Herdewyn haalde het van de andere 4 genomineerden Washcot (Isabel Lambert en David Vandenbogaerde ) uit West-Vlaanderen, Verwarmslimmer.be (Tom Vandendriessche) voor Oost-Vlaanderen, Stradlin (Guido Huyers) voor Limburg en AnDless (Annelies Delmoitie) voor Antwerpen.

 

Katrien Herdewyn is doctor in de nanotechnologie en doet niets liever dan wiskundige raadsels te ontcijferen. Maar tegelijk is ze sinds haar 4 jaar gepassioneerd door schoenen. Als klein meisje zat ze steevast onder tafel om de schoenen van de volwassenen te bestuderen. Nu combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond met haar passie. Herdewyn ontwerpt schoenen die door behulp van nanotechnologie volledig vuil- en waterafstotend zijn. Tegelijk is ze voortdurend op zoek naar welke nanotechnologie het comfort van haar schoenen nog kan verbeteren.  Katrien Herdewyn overtuigde de jury met haar innovatieve aanpak, haar doordachte strategie, haar stevig businessplan en de passie die ze als onderneemster uitstraalt. Ze verkoopt haar schoenen via verschillende kanalen: een webshop, vaste verkooppunten en pop-up stores. Op dit moment richt ze zich nog op de Belgische markt, maar daar Katrien mikt ook op het buitenland.

De trotse 'Starter van het jaar' nam haar prijs in ontvangst tijdens de Roadshow ‘Ik word mijn eigen baas’ in Antwerpen. Tijdens deze gratis liveshows laat UNIZO enkele doorwinterde ondernemers en BV's op kandidaat-starters los die vanuit hun eigen ervaring vertellen over ondernemerschap. Na de getuigenissen is er ruimte voor persoonlijke adviesgesprekken. Er zijn nog liveshows gepland in Asse, Leuven, Kortrijk, Gent en Turnhout.

 

www.ikwordmijneigenbaas.be

Meer over: Starten