KBC leent oudere werknemers uit

In plaats van hen op straat te zetten of thuis te laten zitten, wil bank en verzekeraar KBC zijn oudere werknemers 'uitlenen'.

Zo kunnen kleine bedrijven duurdere 55-plussers in dienst nemen.

Bij KBC werken er op dit moment 13.240 mensen. Eén op de vier werknemers is ouder dan 50. KBC wil die oudere werknemers nu een kans bieden: ze mogen zelf kiezen hoe ze de laatste tien jaar van hun loopbaan invullen.

Er zijn vijf opties: ze kunnen hun carrière gewoon voortzetten en doorgroeien, minder werken, lichter werken, minder én lichter werken of in een ander bedrijf aan de slag gaan aan dezelfde voorwaarden als bij KBC. Vooral die laatste stap is uniek in ons land.

"Wij vertrekken van de erkenning van de talenten van oudere werknemers in plaats van ons te focussen op bijvoorbeeld brugpensioenen", zegt Erik Luts van KBC.

In totaal 1800 werknemers van de bank en verzekeraar komen vanaf mei in aanmerking om zo hun loopbaan te heroriënteren. Het project heet Minerva en is uitgewerkt in samenwerking met SD Worx.

Win-win

"Dit is geweldig nieuws voor elke kleine of middelgrote onderneming in ons land", reageert Karel van Eetvelt van Unizo, de organisatie die zelfstandige ondernemers in België vertegenwoordigt. "Op dit moment zijn 55-plussers, met heel wat ervaring, onbetaalbaar voor kleine bedrijven.

Met dit initiatief opent KBC heel wat deuren. De bank komt tussen in het loonverschil, als het kleine bedrijf dat niet kan betalen. Een erg grote stimulans."

Ook de vakbonden zijn voor, zolang werknemers niet worden gedwongen om voor een baan bij een ander bedrijf te kiezen. "Ik ga ervan uit dat daar overleg over is", zegt Van Eetvelt. "Het moet een win-win-situatie zijn voor zowel het bedrijf als de werknemer."

Ervaring en kennis

Hoe groot kan het verschil zijn: op het moment dat KBC het nieuws lanceert, hebben de andere banken BNP Paribas Fortis en Axa ontslagen aangekondigd. Bij Fortis gaat het om driehonderd kaderleden die moeten afvloeien, Axa wil binnen de drie jaar 148 jobs schrappen.

Maar KBC kiest ervoor om de oudere werknemers aan boord te houden.

De bank wil zo voorkomen dat een massa ervaring en kennis verdwijnt.

De leeftijdspiramide van de KBC-werknemers staat een beetje op haar kop. Dat leidt ertoe dat het aantal pensioengerechtigden de komende jaren razendsnel toeneemt.

Nu worden jaarlijks enkele tientallen KBC'ers 62 jaar, maar over tien jaar loopt dat aantal op tot vijfhonderd per jaar.

En dat aantal compenseer je niet alleen met de instroom van jongeren.

Die hebben ook een pak minder ervaring. En dat zou de werking van de bank niet ten goede komen.

Ommekeer

Arbeidsmarktexpert Jan Denys van Randstad spreekt van een hoopvolle ommekeer. "Banken hebben sowieso al een slechte reputatie als het om vroegtijdig vertrek van werknemers gaat. De uitstroom is er groter dan in andere sectoren. Het Minervaplan van KBC verandert dat hopelijk."

Primeur

"Ik zou onze leden graag op de hoogte brengen van dit initiatief", gaat Karel Van Eetvelt van Unizo verder. "Dit moet zeker opvolging krijgen. We moeten natuurlijk nog afwachten hoe het plan in de realiteit uitpakt. Maar het is zeker een knap initiatief van de bank. Ik denk niet dat er in Europa al andere voorbeelden van bestaan."

"Niet elk bedrijf kan dit doen. We kijken in de eerste plaats naar grote spelers op de markt, die tijdelijk met een overaanbod van werknemers zitten.

In plaats van die mensen thuis te laten zitten of op werkloosheid te zetten, valoriseren ze hun waarde op een andere plek."

Volgens KBC zijn er heel wat personeelsleden met een sociaal profiel aan het werk in het bedrijf. Die zouden door hun ervaring veel kunnen betekenen in de sociale sector.