Laat de wet andere prijzen in uw (web)shop toe?

Verschillende prijzen in uw webshop en uw échte winkel: wettelijk is dat perfect mogelijk. Zolang u de regels inzake prijsaanduiding correct toepast zodat de consument ondubbelzinnig kan zien hoeveel hij betaalt in welke (web)winkel. Maar denk aan de commerciële gevolgen. U zal het prijsverschil tussen uw ‘echte’ winkel en uw webshop duidelijk moeten uitleggen aan uw klanten.

Klanten die in uw echte winkel iets kochten, kunnen zich bedrogen voelen als ze hetzelfde product nadien goedkoper in uw webshop zien staan. Zodra het nieuws van dat prijsverschil zich verspreidt, is de kans groot dat klanten enkel nog naar uw échte winkel komen om producten te bekijken, te betasten, te testen, te passen, … om ze vervolgens goedkoper via uw webshop te bestellen. Let daar dus mee op. Een veiligere optie bestaat erin online een net iets ander assortiment aan te bieden dan in uw eigen winkel.

Meer lezen? Als UNIZO-lid kan u de gratis UNIZO Adviespockets ‘Verkopen aan consumenten’, ‘Online met je zaak’ en ‘Ik start met een webshop’ bestellen of downloaden via https://www.unizo.be/publicaties/pockets-en-gidsen.

Meer tips en tricks voor ondernemers vindt u in onze Adviesbrief die vandaag in uw brievenbus belandt.