Laattijdige betalingen raken kmo’s harder

Publireportage

Drie op tien kmo’s zeggen vandaag in hun voortbestaan te zijn bedreigd door laattijdige betalingen. Waarom zijn kmo’s kwetsbaarder?

Wat is de impact van laattijdige betalingen op uw bedrijf?

Sommige bedrijven staan te weinig stil bij de negatieve impact van laattijdige betalingen. Het European Payment Report van Intrum toont de nefaste impact op uw bedrijf.

Laattijdige betalingen impactZowel bij kmo’s als bij grote ondernemingen leiden laattijdige betalingen vooral tot een belemmering van de bedrijfsgroei, inkomensverliezen, extra rentekosten en een aanwervingsstop.
 

Kmo’s lopen extra risico

Twee op tien grote ondernemingen (21%) zijn in hun voortbestaan bedreigd door laattijdige betalingen. Bij de kmo’s zeggen zelfs drie op tien (28%) vandaag in hun voortbestaan te zijn bedreigd door laattijdige betalingen.

Waarom kmo’s kwetsbaarder zijn voor de gevolgen van laattijdige betalingen:

  • Kmo’s beschikken over minder cashreserves.
  • Kmo’s zijn afhankelijk van een kleiner cliënteel. Eén wanbetaler onder de klanten kan meteen een voor een groot deel van de bedrijfsomzet staan.
  • De risicospreiding voor wanbetaling is bij kmo’s beperkter.

 

Start de UNIZO Incassoservice, de ultieme bescherming tegen de negatieve gevolgen van laattijdige betalingen

“Kmo’s beschermen zich minder goed tegen wanbetalers dan grote bedrijven, en dat is jammer. Het zijn net vaak de kmo’s die het gelag betalen in periodes waar betalingen moeilijker lopen. Nochtans is er met de UNIZO Incassoservice een perfecte oplossing voor handen.” zegt Guy Van Mullem, KMO manager bij Intrum.

“De UNIZO Incassoservice activeren, kost je bedrijf niks. Een compleet arsenaal aan ervaren dossierbeheerders, digitale betaaloplossingen, een callcenter en bemiddelaars staan voor je klaar wanneer facturen onbetaald blijven. Op een klantvriendelijke manier staan wij zo garant voor een maximaal incassoresultaat.”

Blijf financieel gezond, activeer de UNIZO Incassoservice:

Activeer Incassoservice

 

Meer over: Betalingsachterstand, Factuur, Betaling factuur, Niet-betaling factuur, KMO