Landschapskantoor nefast voor gezondheid

Dat blijkt uit een enquête van verzekeringsgroep Canada Life Group Insurance. Meer dan een derde van de werknemers in een landschapskantoor (34%) klaagt over een gebrek aan frisse lucht en 13% zegt hoofdpijn te krijgen door een gebrek aan licht.

Bovendien is meer dan een derde (34%) ervan overtuigd dat ziektes zich snel kunnen verspreiden in een landschapskantoor. 28% van de werknemers in een open landschapskantoor zegt dan dat hun werkomgeving voor extra stress zorgt.
De werkomgeving heeft ook een invloed op de mate waarin werknemers er een gezonde levensstijl op nahouden. Meer dan een derde van de kantoorwerkers brengt zijn eigen lunch mee naar het werk, omdat dit goedkoper is (36%) of omdat het gezonder is (12%).
Bijna één op de vijf (19%) luncht wegens tijdsgebrek aan zijn bureau. Een kwart van de thuiswerkers neemt helemaal geen middagpauze en eet de hele dag door om het opkomende hongergevoel te stillen.
Gevraagd naar hoe de werkomgeving er idealiter zou kunnen uitzien, verlangt een derde naar een terras waar ze een luchtje kunnen scheppen en even de benen kunnen strekken. 26% wil een plek om tijdens de dag even tot rust te komen en 12% wil graag een fitnesszaal om de stress weg te sporten.

Bron: www.hrreview.co.uk en HR Square