Lokale ondernemersvereniging in de kijker: UNIZO Aalst

UNIZO heeft in bijna elke gemeente een lokale ondernemersvereniging, samengesteld uit ondernemers die zich dag in dag uit inzetten voor onze organisatie. Als UNIZO-afdeling in een centrumstad legt UNIZO Aalst de focus op belangenbehartiging, informeren en netwerken. Ze drinken af en toe een goeie koffie met de lokale schepen van Economie en organiseren regelmatig interessante infosessies met een gezellig drankje achteraf.

Belangenbehartiging
Om de twee maanden zit UNIZO Aalst samen met de schepen van Economie en haar medewerkers in een Aalsterse koffiebar. Freek: “We vinden het belangrijk om goed samen te werken met de dienst Economie en de schepen. Daarnaast zijn we ook actief in diverse werkgroepen binnen de stad en zijn we vertegenwoordigd in Deelraden en adviesraden. En we hebben natuurlijk ook ondernemers die bij ons komen aankloppen voor individuele belangenbehartiging.”

Netwerken
UNIZO Aalst hecht ook belang aan goede actuasessies en deelt graag de economische actualiteit van Aalst op de Facebookpagina. Freek: “We leggen geen focus op het organiseren van ondersteunende evenementen voor handelaars, aangezien de handelaars in Aalst zelf heel goed georganiseerd zijn in dekenijen. Ze organiseren dus zelf heel wat evenementen. Maar we zorgen wel voor heel wat netwerkmomenten, zoals onze receptie tijdens het Weekend van de Klant. En op de Dag van de Ondernemer geven we een afterworkparty voor ondernemers in een Aalsters bedrijf en dat is altijd een schot in de roos.”

www.unizo.be/aalst/
www.facebook.com/unizoaalst