Maité Ryckebosch is Jobstudent van het Jaar'

Maité ontving de award uit handen van Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Van Gerd Van Bergen, regiomanager Antwerpen van HR-dienstengroep Liantis, kreeg ze een extra maandloon, ter waarde van 1.500 euro. Maité werd door een jury geselecteerd uit een reeks inzendingen van werkgevers. Dierenarts Helga De Wilde, die samen met haar collega Lisa De Buyser dierenartsenpraktijk 'Animoretus' in Wilrijk runt, droeg Maité Ryckebos voor en is dan ook verheugd met de erkenning die hun 'ideale jobstudent' krijgt. 

Maité Ryckebosch studeert voor dierenarts, een opleiding waar veel praktijkstages komen bij kijken. Gezien heel wat van die stages door corona werden afgelast of uitgesteld, kwam er voor haar extra tijd vrij om als jobstudent te werken. "Een geschenk uit de hemel", noemt werkgever-dierenarts Helga De Wilde haar. "We waren dringend op zoek naar een jobstudent om ons te assisteren in onze dierenartsenpraktijk voor huisdieren toen corona uitbrak. Sinds we weer open zijn, is het hier nóg drukker dan anders en we zijn dan ook bijzonder opgelucht dat we Maité vonden. Een dierenarts in opleiding, die weet waar ze mee bezig is en hard werkt. Bovendien kan ze hier zelf ook nog heel veel bijleren over de dagelijkse werking van een dierenartsenpraktijk."

Met de verkiezing willen UNIZO en Liantis het belang van jobstudenten voor onze economie benadrukken en aantonen dat het huidige soepele tewerkstellingsstatuut voor jobstudenten vruchten afwerpt.

Lees het volledige persbericht