Marketingbureau NMG wint UNIZO-wedstrijd Dag van de Medewerker 2019

"In veruit de meeste KMO's gaat het heel goed tussen 'baas' en personeel!"

Marketingbureau NMG uit het Vlaams-Brabantse Aarschot is dit jaar "het meest personeelsvriendelijke bedrijf van het jaar", volgens UNIZO. Het bedrijf van zaakvoerder Andy Coomans dong mee naar de titel op de "Dag van de Medewerker", een UNIZO-initiatief op de derde donderdag van april (traditioneel "secretaressedag") en werd zopas door de jury uitgeroepen tot nationale winnaar, na eerdere provinciale preselecties. "Met dit initiatief willen we onze erkentelijkheid betonen voor de vele werknemers die dagelijks mee hun schouders zetten onder het succes van onze KMO's", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Deze 'Dag', met de daaraan gekoppelde wedstrijd, is tevens een middel om de overwegend heel goede relatie aan te tonen tussen de 'baas' en zijn personeel in KMO-bedrijven.  Die vlotte samenwerking en beste verstandhouding haalt helaas veel minder het nieuws dan de tegenstellingen tussen vakbonden en werkgevers. Ook wil UNIZO met de provinciale wedstrijdlaureaten en winnaar inspirerende rolmodellen naar voor schuiven voor andere KMO-werkgevers die extra willen investeren in welzijn op de werkvloer en employer branding. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt hebben KMO-werkgevers er alle belang bij om die persoonlijke, familiale sfeer op hun werkvloer ook bij de buitenwereld - de arbeidsmarkt! - te promoten."

Voor Andy Coomans, zaakvoerder van NMG, maakt een motiverend personeelsbeleid op maat integraal deel uit van de bedrijfscultuur: "We hebben een geheel eigen HR-beleid opgebouwd rond 'PPMM', wat staat voor Prestatie en Productiviteit, Motivatie en Mentaliteit. Prestatie en Productiviteit zijn aspecten die we coachen bij elke medewerker. Er zijn systemen om snel inzicht te krijgen in prestaties van medewerkers en dan geven we hen alle aandacht om de prestaties te verbeteren. Motivatie en Mentaliteit coachen we niet één op één. We vinden het eerder onze taak om een platform te bouwen waar mensen zich kunnen opladen. En mensen die deze principes niet in het hart dragen, komen niet aan boord, of we nemen er snel afscheid van. Ownership, transparantie en een open overlegcultuur, waarin we elkaar versterken. Dat is de essentie van ons HR-verhaal."

Op de foto: NMG-zaakvoerder Andy Coomans (rechts vooraan op de foto) en zijn team van medewerkers.

DagVanDeMedewerker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info over het bedrijf en de aanpak van NMG vindt u op www.ikwilindrukmaken.be.

NMG haalde het als nationale winnaar van de 'Dag van de medewerker'-wedstrijd van deze andere vier straffe provinciale laureaten:

Antwerpen: ICT consultancy-bedrijf Elmos uit Mechelen
Limburg: Dierenkliniek Hulsterheide uit Tessenderlo
Oost-Vlaanderen: Maatwerkbedrijf Zonnehoeve Production uit Eke
West-Vlaanderen: Chrysantenkwekers Gediflora uit Oostnieuwkerke

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be