Meer dan 6.000 euro voor Music for Life

Ten voordele van de Warmste Week op Studio Brussel bakten heel wat medewerkers van UNIZO en Zenito taarten en verkochten die aan collega’s, ze organiseerden ook een tombola en een veiling.

Vorige week vrijdag werd heel wat keukengerief verloot of konden collega’s bieden op boottripjes, etentjes, gesigneerde wielertruitjes enzovoort. De avond werd afgesloten met een After Work Party waarop collega Rachid plaatjes draaide. In totaal brachten de acties 6.046,32 euro op. Unizo-medewerkers Sanderijn Vanleenhove, Hilde Van Damme (en dochter, rechts) en Trias-medewerker Daan Janssens gaven het hoogstpersoonlijk aan de Stubru-presentatoren. Ze vroegen meteen "Yeke Yeke" van de Guinese artiest Mory Kanté aan.

En dat is niet toevallig: het geld gaat naar Trias, de ngo die ondernemers in ontwikkelingslanden steunt. Trias gaat er in Guinee mee aan de slag. Het land wordt getroffen door ebola. Niet alleen loopt het aantal doden er daardoor snel op, de economische impact van de ziekte is niet te onderschatten. Bijeenkomen, vergaderen en transporteren: het wordt bijna onmogelijk. En dat is nefast voor de vele kleine ondernemers. Trias probeert via haar partnerorganisaties Aguidep en FPAKI Guinese ondernemers te blijven steunen. Zij staan klaar om ook na de epidemie de ondernemers er bovenop te helpen.

Mory Kanté is een Guinese artiest die in de jaren 80 wereldwijd doorbrak met "Yeke Yeke" en sindsdien een van de bekendste Guinese artiesten in Europa is.