Nationaal erevoorzitter Fons Watteeuw overleden

Fons Watteeuw ( °1929) , nationaal erevoorzitter van UNIZO, is overleden. Hij was van 1983 tot 1991 nationaal voorzitter van de organisatie, toen nog NCMV. In die periode was hij ook voorzitter van het SVMB, nu Zenito, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen.

Fons was het prototype van de West-Vlaamse selfmade man–ondernemer. Afgestudeerd als goede vakman-technicus startte hij op nog jonge leeftijd in de eenmanszaak voor het vervaardigen van tandwielen die zijn vader oprichtte. Hij bouwde zijn zaak uit tot een wereldspeler van innovatieve toepassingen. Het bedrijf werd onder meer leverancier aan Airbus. Aan het hoofd van een inmiddels groot bedrijf, bleef hij trouw aan zijn roots: de wereld van zelfstandigen en KMO’s. In elke toespraak verwees hij met grote dankbaarheid naar de kansen die hij kreeg en volop benutte in onze zelfstandigenvereniging. Fons Watteeuw was niet alleen een zeer geslaagde ondernemer, hij was ook nauw betrokken op de mensen met wie hij werkte, op de leden van UNIZO, geëngadeerd in de brede samenleving.

Tot op heden zette hij zich in als bestuurder van diverse sociale initiatieven in West-Vlaanderen. Bovendien was hij onder meer bestuurder van de dienstengroep ADMB. Bij zijn afscheid als nationaal voorzitter financierde hij op eigen verzoek het boek “Winst en Waarden”, een grondige analyse over ethlsch ondernemen en de maatschappelijke waarde van het zelfstandig ondernemen.

Met Fons Watteeuw gedenkt UNIZO een pionier, een militant, een geëngageerde ondernemer. Hij blijft een voorbeeld voor de jonge generaties.