Ondernemersverhaal: “Geen kant-en-klare oplossingen. Wel zélf tot uitkomsten komen”

Met haar cosmeticamerk Fu_Shing ­– Chinees voor ‘hernieuwing’ – doet Laurence (28) een frisse wind in het beautylandschap waaien. Maar voor ze haar merk dit jaar losliet op de markt, zocht ze eerst zelf naar een dosis fu shing. “Na meer dan een jaar voorbereiding, met veel vallen en opstaan, was ik mijn focus kwijt. Die vond ik opnieuw dankzij Road To Action." 

Natuurlijke verzorgingsproducten, die lief zijn voor de reactieve huid. Laurence ervaart zelf de acute nood wanneer ze van de ene op de andere dag allerlei allergieën ontwikkelt. “Ik kreeg in de douche zelfs een anafylactische reactie op een shampoo die mijn dermatoloog me had aangeraden en die ik al wekenlang gebruikte.”

Via haar vader komt Laurence begin 2016 in aanraking met arganolie als alternatief verzorgingsproduct. Omdat ze door haar allergieën intussen al heel wat research over natuurlijke cosmetica deed, besluit Laurence zijn advies te volgen en een eigen lijn op te starten.

“Mijn nieuwsgierigheid was sowieso al geprikkeld. Waarom reageren sommige mensen allergisch op iets en anderen niet? En welke producten werken écht? Bovendien heerst er de laatste jaren een beetje een hype rond natuurlijke verzorgingsproducten. Hét moment om daar handig op in te spelen.”

Worstelen met wetgeving

Eenmaal in contact met een Marokkaanse leverancier die zelf zijn arganolie perst, wordt het plan concreter. Natuurlijke verzorgingsproducten in België op de markt brengen. Het idee is eenvoudig. Alleen ligt de uitvoering minder voor de hand.

“Je denkt: met natuurlijke cosmetica doe je niet veel kwaad. Maar al snel stootte ik op een hinderpaal: de Europese wetgeving rond cosmetica is de strengste ter wereld. In Marokko zijn die eisen veel lager – iets wat nu wel stilaan aan het veranderen is. Al het papierwerk in orde brengen heeft heel wat tijd gekost.”

“Omdat mijn voorbereiding veel langer had geduurd dan verwacht, was ik een beetje de focus kwijt. Ik was het beu om almaar tegen 10.000 muren te lopen. Als ik ze tot 1000 kon beperken: graag!”

Ook Laurences eigen beperkte ervaring zorgt voor vertraging. “Het was een proces met véél vallen en opstaan.” In mei 2018 is het dan eindelijk zover: alles is klaar voor verkoop.

Maar wat nu? “Omdat mijn voorbereiding veel langer had geduurd dan verwacht, was ik een beetje de focus kwijt. Ik was het beu om almaar tegen 10.000 muren te lopen – als ik het tot 1000 kon beperken, dan graag”, lacht Laurence.

Zoeken naar sturing

Omdat ze Fu_Shing meteen goed wilt lanceren, gaat Laurence op zoek naar begeleiding. “In mijn hoofd was het stilaan één warboel. Ik wilde sturing en richting zoeken in het ondernemen zelf: wat zijn mijn prioriteiten en mijn doelen? En wat heb ik daarvoor nodig? Via Road to Action zocht ik antwoorden op die vragen.”

“In mijn hoofd was het stilaan één warboel. Ik wilde sturing en richting zoeken in het ondernemen zelf.”

Tijdens haar eerste sessie met coach Pieter gooit Laurence haar hele verhaal er in een keer uit. “Dat voelde voor mij eerst wel vreemd aan. Uiteindelijk stort je toch je zakelijke problemen uit bij iemand die je niet kent én zelf tonnen ervaring heeft. Best intimiderend. Maar hij maakte me meteen duidelijk dat het niet erg is om niet alles te weten. Daardoor durfde ik me meer openstellen.”

Stoppen met rondjes rijden

Pieter helpt Laurence om de structuur te creëren. “Ik had heel veel ideeën, maar ik was op een rondpunt aan het rijden zonder richting te kiezen. Dat durfde ik niet, omdat ik niet wist naar welke bestemming het zou leiden. Dankzij Pieter besefte ik dat ik dringend knopen moest doorhakken en rechtdoor gaan.”

“Mijn Road to Action-coach strafte me niet af voor mijn gedachtegang, maar daagde me net uit om de dingen op een andere manier bekijken.”

Gaandeweg begint Laurence weer in zichzelf als onderneemster te geloven. “Ik vond de aanpak van Pieter heel fijn. Hij gaf veel opbouwende kritiek, bijvoorbeeld door bepaalde eigenschappen die ik bij mezelf als negatief zag, positief te keren. Hij strafte me niet af voor mijn gedachtegang, maar daagde me net uit om de dingen op een andere manier te bekijken. Zonder kant-en-klare oplossingen aan te reiken. Op die manier kwam ik zelf tot uitkomsten.”

Coach als tijdelijke zakenpartner

Hoe Laurence het begeleidingstraject heeft ervaren? “Er heerste een heel leuke dynamiek. Vaak vertrek je van twee verschillende visies en kom je net dankzij de discussie tot een beter beeld. Ik beschouwde Pieter als een soort tijdelijke zakenpartner. Hij hielp me om mijn ondernemingsplan op te stellen, bekeek samen met mij welke verkoopkanalen de beste waren, …”

“Daarnaast deed hij me ook beseffen dat het voor veel beslissingen voldoende is om op je gezond boerenverstand te vertrouwen. En dat dat wat je niet zelf kunt, gemakkelijk uit te besteden is (lacht). Niemand kan álles.”

Het grote voordeel van Road to Action, volgens Laurence? “Je leert snel bij over ondernemen, want de begeleiding is gebaseerd op jouw specifieke noden. En die zijn voor iedereen anders. Maar je coach is flexibel en ervaren genoeg om om het even welk probleem te tackelen.”

Klaar voor de toekomst

Intussen is de eerste testbestelling voor Fu_Shing de deur uit. “Mijn doel is nu om alles wat ik met Pieter heb besproken in realiteit om te zetten. Naamsbekendheid en omzet creëren, mijn gamma uitbreiden, verkooppunten met consistente afname vinden, …”

“Ik heb hier heel lang op gewacht, dus ik hoop dat mijn zaak volledig van de grond komt. Ik ben heel benieuwd om te ontdekken hoe Fu_Shing wordt ontvangen. En dankzij Road to Action kijk ik positief naar de toekomst. Ik lig niet langer wakker van problemen voor ze zich stellen. Ik heb al op voorhand nagedacht over welke problemen zich zouden kúnnen stellen. En ik heb de tools in handen om ze op te lossen.”

Ook nood aan meer structuur voor je onderneming, zoals Laurence? Laat je begeleiden door een Road to Action-coach!