Op bezoek bij UNIZO Waregem

“Lokale besturen zijn een direct aanspreekpunt.”

Tientallen actieve bestuursleden met zelfs nog kandidaten op de wachtlijst, een jongerenwerking, een secretaris op de payroll, een eigen lokaal, tal van activiteiten en ruim 300 leden. Dat is UNIZO Waregem. Wat is het geheim van het succes? ZO ging peuteren.  

“Al van in de jaren ’30 organiseert de lokale middenstand hier activiteiten in Waregem. Ondernemerschap leeft hier. Waregem profileert zich ook als ondernemersvriendelijke stad. Net omdat de middenstand – later UNIZO – zoveel activiteit organiseerde, was er snel nood aan een eigen secretariaat. Dat is volgens mij het succes van UNIZO Waregem. Een direct aanspreekpunt. Ondernemers vinden snel hun weg naar UNIZO, sneller dan wanneer ze naar Brussel moeten bellen. Ik kan hen vervolgens wel naar de juiste mensen doorverwijzen”, begint Liesbeth Deman.

Liesbeth is secretaris van UNIZO Waregem. Natuurlijk heeft ze goede contacten met de werknemers van UNIZO West-Vlaanderen of UNIZO Nationaal, maar financieel en juridisch staat ze volledig los van de vzw UNIZO. Liesbeth staat op de payroll van UNIZO Waregem. Ook het lokaal van UNIZO Waregem in het Pand, een winkel- en kantorencomplex in het hartje van Waregem, wordt betaald door de lokale afdeling. UNIZO Waregem heeft zelfs een eigen magazine, ook volledig gefinancierd (en geschreven) door de afdeling. “We moeten dus wel veel en goede activiteiten organiseren. Daaruit – en via sponsoring – halen we onze inkomsten”, benadrukt Peter Van Luchene, voorzitter van UNIZO Waregem.

Correctie, van Groot – want zeg vooral geen ‘oud’ – UNIZO Waregem. Want er bestaat ook nog een Jong UNIZO Waregem. Dat telt 25 actieve bestuursleden. 10 ondernemers staan op de wachtlijst.  “Jonge ondernemers weten duidelijk dat ze elkaar bij Jong UNIZO kunnen vinden. Onze werking is dan ook laagdrempelig”, zegt Dignum Bossuyt, bestuurslid bij Jong UNIZO Waregem. “Noem ons maar de brug naar Groot UNIZO. Je kan al eens proeven hoe het is om in een bestuur van UNIZO te zitten, zonder dat het meteen “te serieus” is. Pas op, je moet je wel 100% engageren. Maar dat vind ik niet meer dan normaal. Uiteindelijk straalt je inzet ook af op je bedrijf. Als je je al binnen een bestuur weinig doet, wat zegt dat dan over jou als bedrijfsleider?” “Zelf heb ik ook twee jaar gewacht om ‘ja’ te zeggen. Ik was nog maar net gestart in de heftruckwereld toen ik de vraag kreeg om lid te worden van Jong UNIZO Waregem. Maar ik zie er alleen maar de voordelen van in. Je kan ideeën uitwisselen met ondernemers uit een heel andere sector. Meer omzet creëren ga je niet doen, maar daar gaat het ook niet over. Wel over je persoonlijke capaciteiten en ervaringen verruimen. Zodat je niet in een tunnelvisie zou ondernemen.”

Tot je 35e kan je bij Jong UNIZO Waregem terecht. Daarna kan je doorschuiven naar de ‘groten’. ‘Kan’, want doorschuiven gebeurt niet automatisch. Ook bij Groot UNIZO is er een wachtlijst. Peter: “We kunnen tot maximum 40 bestuursleden gaan. Wil je erbij komen, dan moet je wachten tot iemand eruit gaat. Of moet gaan. Want bij ons worden de bestuursleden geëvalueerd. Was er genoeg inzet of niet? Eens met de neus op de feiten drukken. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een slechte dag of een wat mindere periode. Maar als dat constant is, dan weegt dat op de rest van het bestuur. In een bedrijf is dat toch net hetzelfde? Doet iemand zijn job niet goed, dan moet die toch gaan? Meestal beseffen de bestuursleden die in dat geval zijn het wel en gaan ze zelf weg. Maar toch gebeurt het soms dat we moeten vragen om te vertrekken. Zodat er weer plaats komt voor nieuw bloed, meestal vanuit Jong UNIZO. Iemand wegsturen is natuurlijk niet gemakkelijk. Maar we proberen die mensen dan wel nog te betrekken bij onze werking. Helpen bij activiteiten bijvoorbeeld. Niemand is ooit echt weg.”

Helpende handen kan UNIZO Waregem zeker gebruiken, want de afdeling bruist. In het vergaderlokaal hangt nu al de kalender voor heel 2019. De Nacht van de Humor, het Zomers Braadfeest, de Nacht van de Waregemse Ondernemer, de Bouwbeurs… Het zijn maar enkele van de evenementen die de afdeling organiseert. Jong UNIZO profileert zich dan weer op de Lichtjes aan de Leie, een met kaarslicht uitgestippelde wandeling door Sint-Eloois-Vijve. Telkens goed voor zo’n 4.000 deelnemers. De jongeren staan dan met een drankchalet op het kerkplein, een ideale manier om én de kas te spijzen én mensen te leren kennen.  Ook Jong UNIZO Invite is steeds een groot succes. Het concept is simpel, maar efficiënt. 6 tafels met telkens 1 spreker over een specifiek onderwerp. Zoals bijvoorbeeld de privacywetgeving, of de kost om een eerste personeelslid aan te werven. Thema’s die jonge ondernemers aanspreken. Om de zoveel tijd schuif je als ondernemer door. 

Jong UNIZO Waregem bestaat al heel lang. Zo lang dat de aanwezige bestuursleden zelfs niet meer herinneren wanneer de jongerenwerking ooit is gestart. Wat ze wel weten, is dat de burgemeester er nog voorzitter van is geweest. Een goede link met de politiek is van groot belang. Daar zijn ze het bij UNIZO Waregem grondig over eens. De huidige voorzitter van Jong Waregem, Sven Goethals, is trouwens zelf politiek actief. “Zo kan je echt zorgen voor een ondernemers-minded beleid.” Peter: “Een voetje binnen hebben in het bestuur, kan nooit kwaad. Het Pand bijvoorbeeld, waar ons lokaal is, wordt grondig gerenoveerd. Net omdat onze banden met het stadsbestuur goed is, krijgen we medezeggenschap in de renovatie. Het bestuur betrekt ons in het beleid. Maar ja, wij zijn toegankelijker dan de burgemeester, wij horen en zien veel. Wat we opvangen, signaleren we aan het beleid om er iets mee te doen.”

UNIZO Waregem is dus een succesverhaal. Al is het ooit anders geweest. Sven: “Op een bepaald moment waren we maar met drie in de jongerenafdeling. Nu gelukkig weer met 25. Een succes valt of staat met je ploeg.” Peter: “Het blijft knokken en hard werken. Je kan niet elk jaar hetzelfde afhaspelen. Als afdeling moet je blijven vernieuwen en mensen nieuwsgierig maken om te komen. We laten ons hiervoor ook zeker inspireren door andere lokale afdelingen. Je kan altijd iets bijleren. En waarom zou UNIZO Waregem niet met andere afdelingen kunnen fusioneren om zo sterker te staan? UNIZO Zulte-Waregem bijvoorbeeld. Wel behouden we altijd de link met UNIZO. Zo gaan we wellicht in Waregem het Ondernemersforum* organiseren. Maar omgekeerd zou het leuk zijn, mocht UNIZO ook eens aan Waregem denken. Grote events moeten niet altijd in Roeselare georganiseerd worden.”

*Het Ondernemersforum is een reeks van 5 of 6 avondsessies rond een bepaald thema. Een professionele coach begeleidt de deelnemers en geeft inhoudelijke expertise. www.unizo.be/ondernemersforum