Oproep hulp aan getroffen gebied

Beste ondernemer,

Vorige week werd ons land, en vooral dan grote delen van Wallonië, ongemeen hard getroffen door noodweer. Huizen, winkels, bedrijven en veel meer werden letterlijk overspoeld met water en modder. De gevolgen worden alsmaar meer zichtbaar en tastbaar. Ondertussen wordt ook duidelijk wat er allemaal nodig is om enige wederopbouw op gang te trekken. Bovendien blijkt er een groot tekort te zijn aan gespecialiseerde vaklui om de basisvoorzieningen voor de mensen te herstellen.

Daarom stelden onze Franstalige collega's van UCM ons de vraag een oproep te lanceren om te helpen. En dit op een duidelijke en gecoördineerde manier. Vanuit UNIZO en aangesloten sectorfederaties Nelectra en Bouwunie gaan we daar graag op in. Wie als vakman mee de handen uit de mouwen wil steken, kan zijn of haar beschikbaarheid en vak opgeven. UCM zal het aanbod bezorgen aan de betrokken gemeenten, die verder contact kunnen nemen.

Er worden zowel vrijwilligers gevraagd als betalende opdrachten voorzien om al het werk gedaan te krijgen. Er wordt onder meer gewerkt aan de mogelijkheid om een eventueel voorschot op betaling te voorzien. Hieronder vind je de link met meer informatie en de mogelijkheid om je op te geven.

In elk geval: BEDANKT. Van de UNIZO en UCM, Nelectra en BouwUnie teams.

 

Welke hulp is er nodig? 

Beschik je over de volgende capaciteiten? Meld je dan via de knop hieronder aan.

  • Elektricien
  • Verwarmingsmonteurs/installateurs
  • Schrijnwerkers
  • Glas/ramenplaatsers

Klik hier om je te melden als helper! 

Ben je als ondernemer zelf getroffen door het noodweer? Contacteer onze UNIZO Ondernemerslijn via 02 21 22 678

Meer over: Rampen
Thema: Actueel