Oproep! Markant vzw en UNIZO zoeken straf vrouwelijk ondernemerstalent voor de 22ste editie van de WOMED Award

In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Een evolutie - en vooral prestatie - die applaus verdient. Ondernemerschap met 'a female touch' is een verrijking voor onze economie. Zo gaan ondernemingen met een vrouw aan het hoofd minder vaak failliet en garanderen ze een betere balans tussen werk en privé.

Dat zetten Markant vzw en UNIZO elk jaar in de kijker, met de uitreiking van de "WOMED Award", wat staat voor WOMen in Enterprise and Development. De prijs, in samenwerking met o.m. VLAIO,  is een bekroning voor inspirerend vrouwelijk ondernemerschap dat ook andere vrouwen motiveert om de sprong naar een eigen zaak te wagen.

Kandidaten kunnen zich inschrijven in twee categorieën:

  • De (hoofd)categorie "Vrouwelijke ondernemer van het jaar" of "De WOMED Award" voor een ambitieuze vrouwelijke ondernemer, minimum 5 jaar zelfstandig in hoofdberoep. De jury selecteert uit alle inzendingen 3 WOMED Award-finalistes;
  • De categorie "Belofte", voor onderneemsters die minstens één en maxium vijf jaar actief zijn, waarbij 5 provinciale laureaten naar de nationale titel dingen.

Inschrijven kan nog tot 8 november 2020. Het slotevent van de 22ste WOMED Award-uitreiking vindt plaats op 10 maart 2021.

Inschrijven en info opwww.womedaward.be.

Vrouwelijke ondernemers kunnen zelf hun kandidatuur indienen. Maar ook wie één of meer vrouwelijke ondernemers kent, mag die voordragen voor de wedstrijd, via het online inschrijvingsformulier op www.womedaward.be.

Logobalk WOMED Award

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. WOMED Award is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.

Over Markant vzw Markant vzw, netwerk van zo’n 25.000 actieve en ondernemende vrouwen, biedt inspirerende activiteiten aan via een professioneel netwerk Artemis en een socio-cultureel netwerk Markant.  Markant geeft vrouwen een andere dimensie aan hun vrije tijd onder de noemer ‘ontdek, beleef en geniet’.  Artemis focust op ‘deel, leer en inspireer’ en is er voor onderneemsters, kader-of directieleden en vrije beroepers. www.markantvzw.be  www.artemisnetwerk.be

Meer weten:

UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be