Peter Brysse is officieel nieuwe voorzitter van UNIZO

De Algemene Vergadering van UNIZO keurde woensdagavond de voordracht goed van Peter Brysse  (47) als nieuwe nationale voorzitter van UNIZO. Daarmee is zijn benoeming een feit. Hij neemt nu met onmiddellijke ingang de fakkel over van Karl Verlinden, die in 2014 aantrad als UNIZO-voorzitter en in 2017 werd herverkozen voor een tweede mandaat van drie jaar, het statutaire maximum.

Peter Brysse is een volbloed familiaal ondernemer. Samen met zijn echtgenote Kathleen Deraedt runt hij ‘Attent Loyalty & Rewards’ in Beernem, een kmo gespecialiseerd in waarderingsformules voor medewerkers en klanten. Het echtpaar heeft twee zoons, William (19) en Nathan (17). 

Daarnaast is Peter Brysse een UNIZO-man in hart en nieren, met een indrukwekkende staat van dienst binnen de organisatie, en dat op alle bestuursniveaus van lokaal over regionaal tot provinciaal en nationaal. Zo is hij onder meer lid van de  de Raad van Bestuur van UNIZO, ondervoorzitter van UNIZO West-Vlaanderen, regiovoorzitter van UNIZO Noord-West en bestuurslid van de lokale ondernemersvereniging in zijn woonplaats Beernem.

“UNIZO heeft voor mij altijd al veel betekend”, zegt Peter Brysse, “Als belangenbehartiger, als ontmoetingsplaats voor al wie een eigen zaak runt, als bron van informatie en steun… We zijn een sterke en krachtdadige organisatie, voor en door ondernemers. Dat maakt ons uniek en ik ben daar trots op. Ik beschouw mijn voordracht als nationaal voorzitter dan ook als een eer. Het wordt ongetwijfeld een grote uitdaging, in een niet evidente periode. Maar ik kijk er heel erg naar uit.”

Peter Brysse neemt zijn mandaat als nationaal voorzitter van UNIZO nu onmiddellijk op. Het initieel voor vandaag voorziene afscheidsfeest voor Karl Verlinden werd omwille van de coronacrisis verplaatst naar het najaar.

Karl VerlindenOmwille van zijn grote verdienste voor UNIZO wordt Karl Verlinden benoemd tot ere-voorzitter van UNIZO. Voor zijn grote bijdrage aan het algemeen belang heeft de Koning heb benoemd tot Commandateur in de Orde van Leopold.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Ik wil Karl Verlinden nadrukkelijk bedanken voor de fantastische en geëngageerde manier waarop hij zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor UNIZO, in combinatie met zijn drukke agenda als ondernemer. We zullen elkaar ongetwijfeld nog vaak ontmoeten en boeiende ideeën met elkaar uitwisselen.

Mijn grote dank gaat tegelijk uit naar onze nieuwe voorzitter, Peter Brysse, omdat ook hij zich helemaal wil 'smijten' voor UNIZO en onze leden ondernemers. Ik kijk er alvast naar uit om nu ook op nationaal niveau in tandem met hem samen te werken."