Rampenfonds vergoedt ook schade aan door noodweer getroffen wagens

Karel_en_het_noodweer_home_grootWerd uw wagen door het noodweer tijdens het afgelopen Pinksterweekend beschadigd, en wordt de hagelschade in uw gemeente erkend als ramp, dan kan u een tegemoetkoming aanvragen bij het Rampenfonds. Ook indien uw wagen op het ogenblik van de feiten in de gemeente geparkeerd stond, terwijl u er niet woont, mag u een dossier indienen. Dus ook als u niet omnium verzekerd bent, maakt u kans op een vergoeding. Op de foto: Karel Van Eetvelt meet de hagelschade aan een wagen op tijdens zijn bezoek aan de getroffen bedrijven.

In tegenstelling tot bij een (gedeeltelijke) omniumverzekering zal de hagelschade aan uw wagen nooit helemáál worden vergoed, maar elke tussenkomst in de kosten die u moet maken, is uiteraard meegenomen.

Eerste voorwaarde om in aanmerking te komen: het noodweer in uw gemeente moet worden erkend als ramp. Daarover bestaat momenteel nog geen uitsluitsel.

Tweede voorwaarde: U moet zelf (nu al) een schadedossier indienen bij het Rampenfonds, met daarin zoveel mogelijk bewijzen van de geleden schade en het oorzakelijk verband met de ramp. Neem dus voldoende foto's van alle hagelschade op uw wagen. Voeg er ook een beschrijving van de schade aan toe en stop er ook de bestekken en/of facturen van uw garagist bij.

Tips

U vindt alle praktische info over de te volgen procedure bij het indienen van uw schadedossier op www.rampen.be.

Vragen over het noodweer? Bel de UNIZO Ondernemerslijn, 7/7, op het GRATIS nummer: 0800 20 750