Reddingsboei voor wankelende bedrijven werkt niet

De juridische bescherming van ondernemingen loopt spaak. Uit onderzoek van het handelsinformatiekantoor Graydon blijkt dat ruim drie kwart van de ondernemingen die de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO) gebruikten, alsnog failliet gaan na enkele jaren.

Nochtans werd de wet zes jaar geleden in het leven geroepen om faillissementen te voorkomen. De WCO biedt ondernemingen bescherming tegen hun schuldeisers en stelt hen in staat een herstelplan uit te werken.

UNIZO erkent het belang van de WCO, maar wil vooral inzetten op faillissementspreventie. De ondernemersorganisatie wil bedrijven vooral aangepaste begeleiding bieden en sneller helpen zodat ze de WCO niet moeten gebruiken. Deze zomer lanceren we daarom bijvoorbeeld een pocket over financieel gezond ondernemen. Nu al kan u gebruikmaken van onze incassoservice om wanbetalende klanten en leveranciers op de vingers te tikken.

Verkeert uw onderneming in financiële moeilijkheden? Dan staat UNIZO voor u klaar met haar project Ondernemershorizon. Ook DYZO helpt u weer op het juiste spoor.