Schrijf je in voor Duoday!

Zoals elk jaar organiseert GTB (gespecialiseerde dienst voor trajectbepaling en -begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen) in samenwerking met UNIZO en een aantal andere partners een werkbelevingsdag voor mensen met extra ondersteuningsnood. Omdat mensen met een arbeidsbeperking nog steeds geen gelijke kans krijgen op werk. Dat moet veranderen. En daar kan jij bij helpen!

Hoe gaat die DUOday precies in zijn werk? Een werkzoekende met een arbeidsbeperking komt op 26 april een dagje meelopen in jouw bedrijf. Hij vormt dan een duo met een werknemer, werkt mee op de werkvloer en kan op die manier proeven van een nieuwe werkervaring. DUOday is bedoeld als een wederzijdse kennismaking. Er is geen verplichting tot aanwerving of samenwerking achteraf.

Met dit initiatief willen we je als werkgever op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van de werkzoekenden met een arbeidsbeperking. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job aftoetsen aan de realiteit. En de arbeidsbemiddelaar krijgt meer zicht op de personeelsnoden van de bedrijven zodat ze in de toekomst klantenprofielen gerichter kunnen inzetten. Ze krijgen de kans om bedrijven te informeren over allerhande ondersteuningsmogelijkheden die er vanuit begeleidende instanties kan geboden worden.

Interesse? Schrijf je dan nu in op www.duoday.be.