Snelfie in coronatijden: Jef Neve

Jef Neve is pianist en componist. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid, speelt klassiek en jazz, en schrijft filmmuziek. Zijn bedrijf heet Blue Keys Productions. Ook dat draait tijdens deze coronacrisis op een heel andere manier. Creatief omgaan met corona is de spirit! Hoe? Dat lees je hieronder.

TEKST: Paulien Coenaerts - Foto: Caroline Tanghe

Hoe voel je de coronacrisis in je werk? Hoe ga je ermee om?

“De impact is gigantisch. Van een propvolle agenda, vol concerten, een nieuw uit te komen album, compositieopdrachten allerlei, naar niks, nul, zero. Ik probeer hier weliswaar zo positief mogelijk mee om te gaan. Ik heb tijd nu. Ik kan stilstaan bij onbenullige zaken die nu ineens leuk of interessant zijn, terwijl ik ze anders gewoon voorbij liep. En ik heb vooral enorm veel tijd om nieuwe muziek te schrijven.”

 

Hoe ziet je dag er nu uit? 

“Ik sport veel, heel veel. Lopen, fietsen, soms te veel zelfs (die hardnekkige blein op mijn voet is getuige ;-) ). En verder heb ik heel wat sociaal contact via telefoon, FaceTime,… Ik componeer zoveel mogelijk. Ik speel elke dag een mini-concertje voor mijn fans via Facebook-live, om 17.30u. Daarna bel ik bijna elke dag iemand anders om samen te whatsapperitieven!”

 

Geef een korte beschrijving van je werkplek?

“De piano staat thuis in de living, mijn computer nooit ver uit de buurt. Verder geen huisdieren, enkel een schat van een man!”

 

Goede raad aan andere ondernemers die nu ook in de miserie zitten?

“Neem tijd voor creatie en inspiratie! Bekijk alle digitale opties. Geef vooral niet op, het hoopvolle aan deze situatie is dat we er állemaal in zitten! Take care!”