Starter in de kijker : Annick Cuvelier: "Ik wil geen manager worden van mijn eigen bedrijf"

Na enkele jobs in de marketing, events en communicatie, wist Annick Cuvelier niet meer welke richting ze uit wilde. Ze besloot te herbronnen en vertrok op wereldreis naar Azië. De vooropgestelde 6 weken werden 5 maanden, maar toen ze terug was wist ze het zeker: ze moest en zou iets met yoga doen. Een paar maanden later was de eerste yogaretreat gepland en was Yoganic Moves geboren.

Sinds 2016 gaat Annick voluit voor haar onderneming ‘Yoganic Moves’. Ze geeft yogalessen in Gent, gaat mee als yogalerares op yogareizen van reisorganisaties Thomas Cook en MyHimalaya en is de yoga teacher van Hercules Academy, die ‘corporate wellness’ aanbiedt in bedrijven. Annick doet alles wat haar passioneert. En af en toe is het lot haar héél gunstig gezind.

Zen op reis
“Ik ben in 2013 begonnen met het organiseren van yogareizen. Een restant van mijn verleden in de eventwereld. Maar mijn hart lag alsmaar meer bij het lesgeven zelf. Jammer genoeg is het tegelijkertijd organiseren van een yogareis,  de gastvouw zijn en er ook lesgeven bijzonder zwaar. Tijdens één van mijn lessen hier in Gent werd ik aangesproken door iemand die bij Thomas Cook werkt. Ik vroeg haar of ze daar geen yogareizen organiseerden. Ze vond het een goed idee en een paar weken later was de eerste yogareis van Thomas Cook met mezelf als leraar een feit”.  Volgend jaar trekt Annick zelfs naar de Himalaya om er voor de organisatie ‘MyHimalaya’ yogales te geven.

Gezonde medewerkers
Een nieuwe markt die Annick volop aan het exploreren is, is die van de ‘corporate wellness’.  “Steeds meer bedrijven bieden yogalessen aan over de middag. Of organiseren een workshop om de houding van hun personeel aan de computer te verbeteren. Ook die sessies bied ik aan en in de toekomst wil ik dat graag uitbreiden. Daarnaast bied ik ook gerichte workshops aan, bv. een ‘therapeutische heupworkshop’. Dat doe ik in verschillende studio’s in België en Nederland.

Hart op de yogamat
Om de stap van bijberoep naar hoofdberoep aan te durven, volgde Annick het UNIZO traject ‘Start2business’. Dat gaf haar een extra duwtje in de rug om voluit voor haar onderneming te gaan. Bovendien kreeg ze zo bevestiging dat ze goed bezig was. “Dankzij het zelfvertrouwen dat ik nu heb én de passie voor wat ik doe, komen er steeds nieuwe opportuniteiten op mijn pad.
Nu werkt Annick nog alleen, al heeft ze onlangs wel de hulp ingeschakeld van een freelance marketingadviseur. Toch is het niet haar ambitie om met personeel te werken in de toekomst.  “Ik wil geen manager worden van m’n eigen bedrijf. Het liefst blijf ik lesgeven, want dat is wat me echt gelukkig maakt. In de toekomst zie ik me wel yogaleraren opleiden. Zolang ik maar zelf actief kan blijven op de yogamat.”

Meer info over het starten van je eigen zaak vind je op www.unizo.be/starters.