Starter in de kijker: Lieven De Mulder van Lasagnerie & Boutique Hotel Löven

Een stijlvol slaapadresje in hartje Leuven waar je ook nog eens de benen onder tafel kan schuiven voor een heerlijk bord lasagne? Dat kan sinds begin vorig jaar bij Lasagnerie & Boutique Hotel Löven. Zaakvoerder Lieven De Mulder mocht recent voor zijn orignele concept de UNIZO-prijs Vlaams-Brabantse Starter van het jaar in ontvangst nemen.

De jury lauwerde hem om het sterke concept dat hij in een toch wel concurrentiële markt heeft neergezet. Want Lieven De Mulder vormde een bestaande B&B met resto om naar een conceptrestaurant en Boutique Hotel met drie kamers. Op de menukaart van het restaurant in de Parijsstraat tref je alle mogelijke varianten van verse lasagne. “We verkopen 8 types lasagne”, vertelt Lieven. “Elk in twee verschillende maten, van klassiek Italiaans tot Vlaamse versies. Je kan ze in het restaurant eten, maar ook meenemen. En in het hotel ontvangen we de hotelgasten zo luxueus en zo gastvrij mogelijk.”

Gebeten door de horecamicrobe
Al van jongs af aan is Lieven actief in de horeca. Hij startte er als jobstudent om later een bachelor hotelmanagement te studeren. “Een logische keuze”, zo zegt hij. “Later volgde ik nog een opleiding advanced business management om nadien als sales executive en in de hotelsector en als vertegenwoordiger voor een groothandel aan de slag te gaan. Maar ik bleef een beetje op mijn honger zitten. Via mijn contacten in de restauratiewereld kwam ik uiteindelijk in aanraking met dit pand.”

Hoge kwaliteit, lage drempel
Lieven besloot de bestaande Bed & bistro over te nemen en om te toveren tot boutique hotel. “Omdat daar mijn initiële passie lag. Vervolgens heb ik een innovatief concept bedacht dat in het restaurant haalbaar en kosteninteressant was én dat ik met weinig personeel kon verwezenlijken, zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Gelukkig ben ik heel cijfermatig ingesteld. Eén van de weinige zaken waar ik me volledig op kan focussen is het uitspitten van kosten, inkomsten, ‘waste’-cijfers enz.”

Met Lasagnerie Löven biedt Lieven een laagdrempelig concept dat toch een full-dining experience biedt. “Zonder voorgerechten weliswaar, maar wél met aangepaste wijnen.” Want ook daarmee wil Lieven het verschil maken. In zijn schaarse vrije tijd volgt hij een bijkomende opleiding om dit te kunnen realiseren. En in de keuken toont hij zich graag impulsief. “Ik koop veel en probeer ook veel uit. Dat maakt dat de lekkerste lasagne-combinaties proefondervindelijk tot stand komen.”

Ondernemen met open vizier
De eerste maanden probeerde Lieven het in zijn eentje te bolwerken. Van het koken tot en met de opkuis toe. “Maar dat bleek geen haalbare kaart. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om twee mensen voltijds in dienst te nemen. Twee fantastische mensen waar ik steeds op kan rekenen. Omdat zij zo betrokken zijn, vind ik het ook belangrijk dat zij van alles op de hoogte zijn. In het verleden heb ik me er als werknemer zelf vaak aan gestoord dat er niet transparant gecommuniceerd werd. Daarom mag mijn team weten welke inkomsten én uitgaven we hebben.”

“Op die manier staan alle neuzen in dezelfde richting en kunnen we volop aan ons groeiverhaal werken. Want we koesteren een jaar na opstart al uitbreidingsplannen. We hebben intussen al een architect onder de arm genomen om de huidige locatie te verruimen.” Vragen we naar zijn toekomstplannen op lange termijn, dan antwoordt Lieven: “Het zou mooi zijn om ons Lasagnerie-concept in de markt te kunnen zetten als een levensvatbaar business & full dining concept en een plaats te verwerven tussen de grote jongens in de wereld van de conceptrestaurants.”