Stel u kandidaat en word mentor

Ik wil… de kneepjes van het vak doorgeven.

Als je dit, als ervaren expert, soms ook wel eens denkt, dan hebben we goed nieuws.

Vanuit VDAB willen we het 'ervaring doorgeven' niet alleen in de mand leggen van het werkplekleren. Heel wat jongeren kunnen we immers bereiken op een snellere, handigere manier. Net daarom ontwikkelden we in ons ‘labo’ de afgelopen maanden een aantal prototypes van apps die aan die ervaringsopbouw tegemoet komen.

Handig? Ja, ook voor jou.

 ‘Mentor’ is een mobiele app die jonge werkzoekenden netjes in contact brengt met ervaren mensen op de arbeidsmarkt. Met jou dus. En jij treedt dan op als mentor rond een bepaald aspect waar jij kunt in ondersteunen. Op deze manier kunnen we, kort op de bal, die jongeren helpen die aan het begin van hun carrière staan. Ervaring doorgeven was nooit zo makkelijk want het kan nu van overal, wanneer het jou uitkomt en aan wie jij wil.

Om dit te doen slagen, hebben we natuurlijk gemotiveerde mentoren nodig. Daarom komen we bij jou aankloppen. Heb je een LinkedIn profiel? Wil je jouw steentje bijdragen in de begeleiding van jongeren die aan het begin van hun carrière staan?

Makkelijk? Ja, ook voor jou.

Heb je een LinkedIn profiel?

Ga dan naar de AppStore of GooglePlay en installeer de app op je smartphone of tablet.

Download in Google playstore.

Download in Apple iTunes.

Toon de app ook aan collega’s, kennissen of vrienden waarvan je weet dat ze heel wat te bieden hebben. Ook zij kunnen mentor worden en de app downloaden.

Wat is Mentor?

Mentor is een mobiele app die jonge werkzoekenden in contact brengt met ervaren mensen op de arbeidsmarkt. Deze ervaren spelers treden op als mentor rond een bepaald aspect van de arbeidsmarkt.

Wat is het doel van Mentor?

De mentor komt op een andere manier in contact met jonge werkzoekenden. Hij of zij leert hen kennen via de vragen die ze stellen en de opmerkingen die ze geven.

Jonge werkzoekenden krijgen op een andere manier ondersteuning bij hun zoektocht naar werk. Het rechtstreekse en informele contact met een mentor, op initiatief van de jongere, kan hen meer en andere inzichten verschaffen in de arbeidsmarkt.

Hoe werkt het?

Zowel de mentor als de jongere geven in hun profiel hun interessedomeinen op. Op basis hiervan wordt gezocht naar de perfecte match tussen de twee. Via een eenvoudige swipe kan de jongere een mentor kiezen of afwijzen. De mentor zelf krijgt alle positieve swipes te zien en kan beslissen of hij de jongere wil ondersteunen.

Welke doelgroep?

Als mentor laten we  iedereen toe die zijn ervaringen als expert op de arbeidsmarkt wil delen. Dat kan een bedrijfsleider zijn, een hr-expert, een vakman, een verantwoordelijke van een sector, … Een mentor heeft een LinkedIn-profiel en is bereid om gedurende een bepaalde tijd per week zijn rol op te nemen.

De jongeren zijn schoolverlaters, studenten uit het laatste jaar van een opleiding en mensen die aan het begin van hun carrière staan.

Welke voordelen voor uw bedrijf?

Mentoren die zich inzetten in de schoot van hun eigen organisatie kunnen via Mentor de werking en de sfeer van hun bedrijf anders in de kijker zetten.

Je eigen kennis delen verhoogt je maatschappelijke relevantie.