Uitbreiding discriminatiewet

In het algemene kader van de arbeidsbetrekkingen (van aanwerving tot ontslag) is elke vorm van discriminatie verboden op grond van geslacht én ook op grond van :

  • zwangerschap;
  • bevalling;
  • moederschap;
  • geslachtsverandering;
  • genderidentiteit of genderexpressie.

De toevoeging van deze laatste twee beschermingsstatuten in de Genderwet laat toe dat niet enkel de personen met effectieve geslachtveranderingen, maar ook de transgenderpersonen, die geen lichamelijke verandering hebben ondergaan, beschermd zijn tegen enige vorm van discriminatie.

Genderidentiteit

Dit verwijst naar het innerlijk gevoel een man, een vrouw of beide te zijn. Meestal komt dit overeen met het biologisch geslacht.  Maar het kan ook gebeuren dat je biologisch geslacht en je psychologisch geslacht in conflict staan met elkaar. Dat je geboren bent met een meisjeslichaam maar je geen meisje of vrouw voelt. Of dat je een beetje van de twee bent. 

Genderexpressie

Genderexpressie omvat alles wat we communiceren naar anderen: kleren, haarstijl, lichaamstaal, manieren, spraak, gedrag ... De meeste mensen hebben een vleugje van mannelijke én vrouwelijke kenmerken in hun genderexpressie vervat, en deze expressie kan ook verschillend zijn naargelang de sociale context.
Bronnen:

Wet van 22 mei 2014 tot wijziging van de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie tussen vrouwen en mannen met het oog op de uitbreiding ervan naar genderidentiteit en genderexpressie, BS 24/07/2014.

& ADMB Actua