UNIZO begeleidt ondernemers met burn-out

10,2% van de ondernemers kampt met acute psychische vermoeidheidsproblemen. Vooral de werkdruk en de emotionele belasting wakkeren het risico op een burn-out aan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse sociale partners en staat vandaag in de krant De Tijd.

Ongeveer 33.000 zelfstandigen hebben moeite met de hoge werkdruk en geraken daardoor psychisch vermoeid of kunnen niet meer volledig adequaat functioneren. Herkent u zichzelf in dit scenario? Of maakt uw onderneming belangrijke veranderingen door? Dan kan u bij Ondernemershorizon of Zenitor terecht. Ondernemershorizon begeleidt ondernemingen, Zenitor focust op ondernemers zelf. Ook Dyzo biedt naast organisatorische ondersteuning bij faillissementen een luisterend oor. Bent u op zoek naar coaching, training, bemiddeling of advies? Check dan zeker hun websites.

Uitkering bij burn-out
Ondernemers met een burn-out vallen terug op de regeling arbeidsongeschiktheid. Als uw huisarts vaststelt dat u een burn-out hebt en daardoor niet meer in staat bent om uw zelfstandige activiteiten uit te voeren, kan u een aanvraag tot arbeidsongeschiktheid indienen bij uw ziekenfonds. Zij zullen uw arbeidsongeschiktheid al dan niet erkennen. Belangrijk is dat u uw activiteiten volledig hebt moeten stopzetten door uw burn-out. Anders wordt uw arbeidsongeschiktheid niet erkend en hebt u bijgevolg geen recht op uitkeringen.