UNIZO begrijpt time out-beslissing Overlegcomité: "Maar we eisen nu wel een concrete exit-agenda tegen volgende week vrijdag!"

"We begrijpen de beslissing van het Overlegcomité om een time out in te lassen, gelet op het feit dat de cijfers de verkeerde richting dreigen uit te gaan." Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO in een eerste reactie, na afloop van het Overlegcomité. "Maar deze evolutie drukt ons eens temeer op de nood aan een versnelde vaccinatiestrategie, om van dit jojo-effect bevrijd te geraken. Het komt er op aan om de nu reeds beschikbare voorraad aan vaccins zo snel mogelijk in de armen van de bevolking te prikken, én om samen met Europa de druk op te voeren op de vaccinproducenten voor snellere leveringen. Onze bedrijven en sectoren kunnen deze situatie onmogelijk nog langer volhouden. Dit is nog maar eens een ontgoocheling voor onze ondernemers uit de horeca, de eventsector, het toerisme, de fitnesscentra... die absoluut en hoogdringend uitzicht moeten krijgen op een concrete en realistische exitstrategie op korte termijn."

UNIZO eist nu nadrukkelijk tegen volgende week vrijdag een concrete exit-agenda, waarbij tegen Pasen zoveel mogelijk activiteiten in open lucht weer worden toegelaten en de andere zo snel mogelijk daarna, als de cijfers onder controle blijven.

Intussen is UNIZO uiteraard wel verheugd over de heropening van de niet-medische contactberoepen vanaf 1 maart, zoals ook aan hen was beloofd, mits inachtname van strikte veiligheidsprotocollen. "We wensen hen een succesvolle en veilige heropstart", besluit Danny Van Assche.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona