UNIZO: "Belangrijk dat minister Van Overtveldt bericht over geplande fiscale heksenjacht op ondernemers 'voorbarig' noemt. Nu dringend opnieuw overleggen."

UNIZO is tevreden dat minister Van Overtveldt de mediaberichtgeving over een geplande fiscale heksenjacht op ondernemers van vanmiddag "voorbarig" noemt. "We willen hierover snel opnieuw aan tafel met de minister", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

"Uiteraard vinden we - correcte - fiscale controles belangrijk", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, "Ook ondernemers zijn immers vragende partij voor een gelijk en eerlijk fiscaal speelveld. Maar we verwachten wel dat bij die controles wordt uitgegaan van het vermoeden van onschuld, tot bewijs van het tegendeel, zoals het een rechtsstaat betaamt."

UNIZO bepleit daarom een charter voor fiscale controles, naar analogie met het al bestaande charter voor sociale controles. Daarin engageren alle partijen zich binnen een evenwichtig kader met eerlijke en transparante rechten en plichten voor zowel de controleurs als de ondernemers. UNIZO wil hierover zo snel mogelijk opnieuw aan tafel gaan met de minister.

Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E
filip.horemans@unizo.be