UNIZO blogt vanuit Zuid-Afrika

UNIZOTriasin_ZuidAfrikaOp maandag 24 november start UNIZO aan een missie in Zuid-Afrika. Jan Boulogne, directeur UNIZO Ondernemersvereniging en Gilles Vandorpe, Coördinator onderzoek, leggen hier de eerste stenen voor een opvolging van het PEERS-project, een samenwerkingsprogramma dat Zuid-Afrikaanse ondernemers versterkt.

Lees hier de dagelijkse blog van Jan Boulogne en Gilles Vandorpe vanuit Zuid-Afrika.

PEERS is een partnerschap tussen UNIZO, Trias, het Departement Internationaal Vlaanderen en drie Zuid-Afrikaanse ondernemersorganisaties (NAFCOC, SACCI en Afrikaanse Handelsinstituut). In 2013 startte deze samenwerking met als doel de kleine ondernemers in Zuid-Afrika te ondersteunen, wat meer dan nodig is.

Kleine ondernemers vormen namelijk een belangrijke hefboom voor de Zuid-Afrikaanse economie, maar startende ondernemingen kampen in Zuid-Afrika tegelijkertijd ook met een torenhoog faalpercentage (70%). De redenen daarvoor variëren van opleiding en gebrek aan financiering tot een zwakke belangenbehartiging. Met PEERS bieden UNIZO en Trias hier een antwoord op.

In de afgelopen twee jaren deelde UNIZO haar expertise met de drie Zuid-Afrikaanse partners. Zo gaf UNIZO in Juni 2014 nog een training voor het opstellen van een memorandum voor de lokale verkiezingen, en in December 2014 bezoekt een Zuid-Afrikaanse delegatie de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Tijdens dit laatste bezoek maken de Zuid-Afrikaanse partners kennis met de UNZIO starterswerking.

Wil je meer weten over de missie van UNIZO in Zuid-Afrika? Volg dan de Trias-Unizo blog. Tot en met 4 november geven Jan Boulogne, Gilles Vandorpe en Jasmien Bronckaers (Trias) je vanuit Zuid-Afrika elke dag een terugblik op de geboekte resultaten en een kijk op de toekomst van PEERS.

Voor meer informatie, neem contact op met daan.janssens@triasngo.be, 02 548 01 34

Op de oto: Ondertekening PEERS in Okotober 2013. Links: Jan Sap (Directeur Unizo), Afrikaanse partners, rechts Jan Boulogne (Directeur Unio ondernemersverenigingen).