UNIZO brengt boek ‘Ik word mijn eigen baas’ uit

10 bekende Vlamingen getuigen over hun ervaring als ondernemer
50 vragen en antwoorden over het starten van een eigen zaak

Welke formaliteiten moeten in orde zijn om te kunnen opstarten?  Hoeveel belastingen zal ik betalen? Moet ik mezelf een loon uitkeren? Dat is de top-3 van de vragen die de UNIZO-startersadviseurs dagelijks binnen krijgen. Over facturatie krijgen de startersadviseurs dan weer heel wat minder vragen. Nochtans is ook dat aspect heel belangrijk. Bij de opstart van een eigen zaak komt heel wat kijken. Starters kampen met heel wat vragen, maar stellen misschien niet altijd de juiste. Vaak gaat het ook over heel theoretische materie. Daarom publiceert UNIZO samen met Compact Publishing het boek ‘Ik word mijn eigen baas’. 10 bekende Vlamingen getuigen er over hun ervaring als ondernemer. Daarnaast krijgt de lezer een antwoord op de 50 belangrijkste startersvragen. "Met het boek willen we jonge starters op een heel praktische en toegankelijke manier informeren én inspireren. onze economie heeft er alle belang bij dat telkens opnieuw mensen de sprong naar de ondernemerswereld wagen", zegt UNIZO.  Het boek "Ik word mijn eigen baas" is verkrijgbaar in de boekhandel en kost 19 euro. www.ikwordmijneigenbaas.be

Dat meer starters noodzakelijk zijn, bewijzen de cijfers. Vandaag telt ons land 25.083 starters. Dat zijn er 2,4% minder in vergelijking met vorig jaar. Het aantal starters gaat jaar na jaar achteruit.

10 verhalen en 50 antwoorden - Ik word mijn eigen baas
Iedereen met een idee om ooit een zaak op te starten, zoekt antwoorden op zijn vragen. In het boek ‘Ik word mijn eigen baas’ beantwoorden we alvast dé 50 belangrijkste, zoals: Welke formaliteiten moeten in orde zijn?, Val ik bij ziekte zonder inkomen?, Hoe kan ik winst maken? of Kan ik mijn vaste job behouden? Doorheen het boek vertellen 10 bekende ondernemers over hun schuchtere en gedurfde stappen als ondernemer: Véronique Leysen, Tanja Dexters, Kobe Desramaults, Lentel De Hertog, Donaat Deriemaeker, Murielle Scherre, Jan Verheyen, Nele Somers, Maurice Engelen en Robin Janssens met hun voeten in de realiteit.

Bericht aan de redactie: op eenvoudig verzoek kunnen wij u een exemplaar van het boek bezorgen