UNIZO dringt aan op correcte berichtgeving over aandeel bedrijven die niet in orde zijn: "Overgrote meerderheid respecteert wel degelijk coronamaatregelen."

UNIZO vraagt dat er correct en genuanceerd wordt gecommuniceerd over het aantal inbreuken tegen de coronamaatregelen in bedrijven. "Volgens sommige mediaberichten leek het vanmorgen alsof 85% van onze bedrijven niet in orde is. Wat uiteraard niet klopt met de werkelijkheid en allerminst bijdraagt tot het serene klimaat dat we hier en nu nodig hebben", reageert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Concreet gaat het hier om 85% van de - kleine fractie - bedrijven die, na expliciete klachten van werknemers of vakbonden, werden gecontroleerd. De overgrote meerderheid van bedrijven tegen wie geen klacht werd ingediend, omdat ze in orde zijn of omdat ze stil liggen, zit dus niet in dat percentage vervat. En bij de controles bleken de inbreuken in 20 gevallen ernstig genoeg voor een sluiting. Elke inbreuk is er één teveel. Maar men moet wel eerlijk blijven over de aantallen."

"Onze ondernemers die vandaag nog actief zijn, hebben hun medewerkers hard nodig om te kunnen blijven draaien en doen er dan ook alles aan om de gezondheidsrisico's op de werkvloer tot een absoluut minimum te beperken", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO. "Vanuit UNIZO ondersteunen en adviseren we hen bij het naleven van deze maatregelen, samen met de andere werkgeversorganisaties én de vakbonden binnen de Groep van 10. De richtlijnen die we onze werkgevers meegeven, staan ook vermeld op onze website www.unizo.be/corona."

"Het besef hoe belangrijk de coronamaatregelen zijn, zit er ook bij onze werkgevers diep in, ook in het licht van de toekomstige exitstrategie", besluit Danny Van Assche van UNIZO. "We moeten de opgelegde maatregelen ernstig nemen en de overgrote meerderheid doet dat ook."

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.
 
Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona