UNIZO: Efficiënt verlichten doet energiefactuur dalen

1 op 3 KMO’s is zich vandaag niet bewust van de energiekosten. “De energiefactuur neemt een grote hap uit het budget van ondernemers. Nochtans kan je er flink op besparen. Zeker wanneer je efficiënter gaat verlichten”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Zeker voor handelszaken is verlichting goed voor zo’n 80 procent van de totale energiefactuur.

Efficiënt verlichten kan die factuur tot de helft doen zakken. Om ondernemers hiervan bewust te maken, trok UNIZO samen met minister Turtelboom deze morgen naar Schoenen Torfs in Mechelen. Zaakvoerder Wouter Torfs is heel bewust met verlichting bezig en zag zijn factuur zo met 90% afnemen.

UNIZO en de minister lanceerden er het filmpje ‘Verdien met Licht’, boordenvol tips en tricks om efficiënter te gaan verlichten, bijvoorbeeld via LED-verlichting of bewegingssensoren. Via de Energiecoach begeleidt UNIZO ondernemers ook om bewuster met energie om te gaan. De ondernemersorganisatie ontwikkelde daarnaast de adviespocket “50 tips om energie te besparen”. Ten slotte kunnen ondernemers bij UNIZO ook een energie-audit aanvragen.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerster Sanderijn Vanleenhove
T 02/212.25.44 - M 0479/44.50.78 - E-mail: sanderijn.vanleenhove@unizo.be