UNIZO en Liantis stellen nieuw boek voor: Trendwijzer voor ondernemers

De coronacrisis heeft ons meer dan ooit getoond dat veranderingen zich onverwacht kunnen aandienen en dat de toekomst onzeker is, zeker ook voor ondernemers. Daarom stellen ondernemersorganisatie UNIZO en hr-dienstengroep Liantis hun trendwijzer voor kmo-werkgevers voor. Alle grote thema’s en uitdagingen, van mobiliteit over milieu tot arbeidsmarktkrapte, komen aan bod. “We maakten een hands-on, praktijkgericht boek waar ondernemers écht iets aan hebben, zonder te blijven hangen in de theorie.”

Trendwijzer
De wereld draait razendsnel. Nieuwe ontwikkelingen, evoluties, inzichten, onverwachte veranderingen: ze volgen elkaar heel vlug op. En de coronacrisis deed het allemaal nóg sneller gaan. Opeens doen we zaken achter plexiglas en met een mondmasker aan, werken we massaal thuis en leven we in een anderhalvemeter-economie.

Daarom werkten UNIZO en Liantis samen een trendwijzer uit. Want elke trend is een opportuniteit, een kans voor de vele ondernemers die ons land rijk is.  “Ondernemers hoeven geen Madame Soleil te zijn om de trends van de toekomst te voorspellen. Wie aandachtig om zich heen kijkt, neemt die trends zelf waar. Kleine rimpels op het wateroppervlak zijn het nu nog. Maar straks zijn het grote, krachtige golven”, vertelt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. “Het komt er voor onze ondernemers op aan zich nu al op die golven voor te bereiden. Dat geeft hen straks een voorsprong. Deze trendwijzer helpt ondernemers daarbij.”

Elkaar inspireren
Het boek bevat twee delen. In het eerste deel ligt de focus op veertien megatrends. Volgens het vermaarde Copenhagen Institute of Future Studies in Denemarken zullen deze megatrends mee de wereld sturen in de komende tien, twintig, dertig jaar. We vertaalden deze trends in deel 2 naar de nabije toekomst én de leefwereld van onze eigen ondernemers.

“Deze trends proberen we in het boek telkens zo goed mogelijk te vertalen naar de leefwereld van de ondernemer én we geven praktische handvaten zodat het niet bij de theorie blijft”, vertelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij hr-dienstengroep Liantis. “Maar daarnaast laten we in het boek een heleboel collega-ondernemers aan het woord die op een creatieve manier omgaan met de uitdagingen van vandaag. Op die manier willen we de lezers ook inspireren en tonen hoe hun collega’s omgaan met veranderingen.”

Details over het boek
Het boek wordt uitgebracht door Lannoo Campus en telt 200 pagina’s. Het boek kost 29,99 euro en je kan het online bestellen via www.lannoo.be/nl/trendwijzer-voor-ondernemers.

Info: Als journalist kan u een recensie-exemplaar van de Trendwijzer aanvragen, door een mail te sturen naar filip.horemans@unizo.be.

Meer weten:
Filip Horemans, woordvoerder UNIZO
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Martijn Vanhinsberg, woordvoerder Liantis
M 0499/34 79 51 - E martijn.vanhinsberg@liantis.be