UNIZO en TRIAS zetten engagement in Zuid-Afrika verder

Onder begeleiding van Trias ondersteunt UNIZO al drie jaar ondernemersverenigingen in Zuid-Afrika. Alle partijen zijn daar zo tevreden over dat de samenwerking met nog eens drie jaar verlengd wordt.

In Zuid-Afrika gaan 7 op de 10 startende ondernemers binnen het jaar op de fles. 'Wie geen goede opleiding genoten heeft en er helemaal alleen voor staat, is dikwijls een vogel voor de kat', zegt directeur Alan Mukoki van de ondernemersvereniging Sacci, die ook actief is in de fameuze townships van Zuid-Afrika.

Sacci telt 20.000 leden, stuk voor stuk mensen die vooruit willen in het leven. 'We verschaffen kleine ondernemers toegang tot advies en een breed netwerk van interessante relaties. Een aansluitingskaart bij Sacci is de eerste stap naar groei', zegt voorzitter Vusumuz Khumalo, die enkele weken geleden nog te gast was bij Unizo.

Dat klinkt bij Trias en UNIZO als muziek in de oren, want samen investeren we al drie jaar in de versterking van Sacci en twee andere ondernemersverenigingen in Zuid-Afrika. 'Die samenwerking is verrijkend. De wereld is veel groter dan we soms denken en dat inspireert mensen om te blijven groeien, ook op persoonlijk vlak', aldus Khumalo.

De voorbije drie jaar hebben onze partners in Zuid-Afrika vooruitgang geboekt op het vlak van startersbegeleiding en lokale belangenbehartiging. Maar het werk is niet af: de komende jaren zullen Trias en UNIZO investeren in de versterking van lokale afdelingen.