UNIZO erg tevreden over akkoord gratis uitstel voorafbetalingen en belastingvrijstelling gewestelijke coronavergoedingen

UNIZO reageert tevreden op de goedkeuring van een aantal belangrijke fiscale ondersteuningsmaatregelen, vanmiddag door de ministerraad . Dit op voorstel van minister van Financiën Alexander De Croo. "Eén van de meeste gevraagde maatregelen door ondernemingen was de mogelijkheid om voorafbetalingen uit te stellen gedurende het eerste en tweede kwartaal. UNIZO is dan ook bijzonder tevreden dat er een akkoord is bereikt hierover. Dit akkoord zorgt voor de nodige ademruimte bij bedrijven die hun liquide middelen op korte termijn nodig hebben om het hoofd te bieden aan deze corona crisis", aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Ook met de belastingvrijstelling van vergoedingen door de gewesten wordt een belangrijke UNIZO-eis ingewilligd.

"Goed dat eenmanszaken bij het uitstellen van hun voorafbetalingen toch uitzicht behouden op een maximale belastingvermindering, volgens de bestaande percentages", gaat Danny Van Assche van UNIZO verder. "En dat ook vennootschappen de kans krijgen om boetes te vermijden wegens te weinig voorafbetalingen, waarbij ze een verhoogde belastingvermindering mogen toepassen als ze geen dividenden uitkeren in de periode van 12 maart 2020 tot 31 december 2020."

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.
 
Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona