UNIZO: Inloopperiode voor kilometerheffing noodzakelijk

98 % ondernemers op de hoogte van invoering KM-heffing
Slechts helft van bedrijven beschikt over On Board Unit
Investeringssteun

Twee weken geleden had slechts de helft van de bedrijven die niet actief zijn in de transportsector een On Board Unit, zo bleek uit een UNIZO-rondvraag. Een goede dag voor de inwerkingtreding van de kilometerheffing, krijgt UNIZO nog steeds heel wat vragen binnen op haar Ondernemerslijn. Ook zijn er heel wat technische problemen. UNIZO herhaalt haar vraag naar een inloopperiode waarbij ondernemers die nog niet in orde zijn niet beboet worden. Daarnaast vraagt UNIZO om niet direct tot controles over te gaan. “Veel bedrijven wilden zich in orde brengen, maar konden niet”. UNIZO blijft aandringen op de invoering van een investeringssubsidie, die ondernemers met oudere en milieuonvriendelijke vrachtwagens helpt hun vrachtwagenpark te vernieuwen.

UNIZO wijst op de meerkost van de kilometerheffing voor de bedrijven. Een extra kost waarvan ondernemers niet anders kunnen dan die door te rekenen. UNIZO benadrukt dat de kilometerheffing geen impact zal hebben op het fileprobleem, gezien ze enkel voor vrachtwagens geldt en niet voor personenwagens.

UNIZO ontwikkelde voor haar leden een praktische 'Snelwijzer', met daarin de meest essentiële informatie over de kilometerheffing.

Meer over: Kilometerheffing, Vervoer