UNIZO kan zich helemaal vinden in nieuwe CAO telethuiswerk: "Geen strak keurslijf, maar stimulans om afspraken te maken waar dat nog niet gebeurde."

UNIZO kan zich helemaal vinden in de zopas binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) afgesloten CAO voor telethuiswerk. "De vele bedrijven die al lopende afspraken en akkoorden hebben omtrent telewerk kunnen die gewoon verder blijven toepassen, zonder zich aan de nieuwe CAO te moeten aanpassen. Op die manier worden ze beloond voor de reeds geleverde inspanningen en krijgen ze meer rechtszekerheid", verduidelijkt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder, "Bedrijven die tot nu toe nog geen regeling hadden uitgewerkt omtrent telethuiswerk roepen we nu op om zo snel mogelijk met de nieuwe CAO aan de slag te gaan."

De nieuwe CAO verplicht bedrijven zonder bestaande telewerkpolicy om nu concrete afspraken te maken met het personeel, zodat er duidelijkheid komt voor beide partijen. "Wat ook wij een goede zaak vinden", gaat Danny Van Assche verder. Bijzonder belangrijk daarbij voor UNIZO is dat de CAO geen strak keurslijf werd. Hij laat de vrijheid om heel flexibel en op maat van de individuele onderneming afspraken te maken. Bijvoorbeeld over het feit of de werkgever de nodige thuiswerkapparatuur en -infrastructuur voorziet dan wel de werknemer zelf, al dan niet tegen een rechtstreekse vergoeding of andere compensatie. Ook regelingen inzake werkuren, welzijn, controle op geleverde prestaties met respect voor de privacy... kunnen volgens de noden van de betrokken werknemers en werkgever soepel worden vastgelegd, uiteraard binnen de geldende regels van de arbeidswetgeving en in principe zo dicht mogelijk aanleunend bij de normale werkomstandigheden buiten coronatijd, wanneer verplicht telethuiswerk niet aan de orde is.

"We beschouwen de CAO in de eerste plaats als het ultieme duwtje in de rug voor ondernemers die tot nu toe nog geen afspraken over telethuiswerk maakten met hun personeel", besluit Danny Van Assche. "We zetten volop mee onze schouders onder de bekendmaking en helpen bedrijven voor wie hij geldt ook om er concreet werk van te maken."

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona