UNIZO kreeg bezoek uit Zuid-Afrika

Embassey_South_Africa_v2Nadia Carolissen (foto: links) en Albert Wadi (foto: tweede van links), twee Zuid-Afrikaanse managers, liepen vorige week stage bij UNIZO. Ze wilden leren op welke manier UNIZO ondernemers versterkt en zo Zuid-Afrikaanse ondernemers beter ondersteunen.

Carolissen werkt voor het Afrikaanse Handelsinstituut (AHI), dat 17.000 ondernemers vertegenwoordigt. Ze liet zich onderdompelen in de starterswerking van UNIZO. Wadi werkt voor de South African Chamber of Commerce and Industry (SACCI), die 20.000 leden telt. Hij wil vooral de structuur van zijn organisatie verbeteren. Daarom maakte hij onder meer in Dilbeek uitgebreid kennis met de managementstructuur van UNIZO.

Beiden keerden tevreden terug naar huis. "Dankzij de steun van Trias en UNIZO slagen we erin om programma’s aan te bieden die de kansen van onze ondernemers verhogen", zei Nadia Carolissen.

Starten in Zuid-Afrika is geen sinecure. 70% van de startende ondernemers gaat failliet. UNIZO steunt daarom al sinds 2013 drie Zuid-Afrikaanse ondernemersorganisaties. In het kader van die samenwerking namen Nadia Carolissen en Albert Wadi vorige week een kijkje achter de schermen bij UNIZO.

Nieuwsgierig naar hun ervaringen? Lees ze op onze blog.