UNIZO: Lichte daling structurele tewerkstelling kmo's

Maar komende maanden wellicht positieve correctie

Op basis van voorlopige cijfers daalde de structurele tewerkstelling bij kmo's in het tweede kwartaal van dit jaar met 1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. De daling komt overeen met 6.305 verloren gegane jobs. Dat blijkt uit de kmo Tewerkstellingsmonitor van UNIZO en HR-dienstengroep ADMB. UNIZO waarschuwt evenwel voor overdreven negatieve interpretaties. "De ervaring leert dat het cijfer zich in de komende maanden nog naar boven zal aanpassen". Daarnaast stelt UNIZO vast dat de tewerkstellingsvooruitzichten op basis van de KMO-Barometer opwaarts zijn gericht en dat de uitzendsector sterk presteert.

De monitor is gebaseerd op de tewerkstellingsgegevens van een constant staal van ruim 23.000 KMO’s in Vlaanderen, die ruim 160.000 werknemers tewerk stellen. Ze meet de tewerkstelling op basis van contracten van onbepaalde duur.

Eerste kwartaal scoort goed
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bleef de structurele tewerkstelling in KMO’s status quo ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. De index bleef op een niveau van 102,1% staan. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 is er een stijging van de tewerkstelling met 0,3%, ofwel 1.915 jobs.

Meer over: Internationale tewerkstelling, Internationaal