UNIZO na nieuwe maatregelen overlegcomité: "Overheid, kom ons en iedereen nu vooral controleren om nog erger te voorkomen"

UNIZO kijkt met een dubbel gevoel naar de zopas aangekondigde nieuwe beslissingen van het overlegcomité. "Je kan onmogelijk blij zijn met het feit dat de cultuur- en eventsector, andermaal moet inbinden en nog hooguit 200 toeschouwers mag toelaten, zonder uitzondering, en dat de pretparken moeten sluiten. Maar we beseffen ook dat er een compleet publieksverbod op tafel heeft gelegen, zoals bij sportwedstrijden, en dus is enige opluchting op zijn plaats. Vooral ook omdat een volledige lockdown voorlopig is afgewend." Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO in een reactie op de nieuwe maatregelen van het overlegcomité.  

"Je hoort het ons misschien niet vaak luidop roepen, maar ik zeg het nu meer dan ooit luidop: 'Overheid, kom ons én iedereen controleren op de naleving van de coronamaatregelen, om ervoor te zorgen dat we die corona-curve naar beneden krijgen en ook een lockdown op langere termijn kunnen vermijden", slaat Danny Van Assche van UNIZO op tafel. "Ik maak me sterk dat je bij onze ondernemers, die al zoveel inspanningen hebben gedaan en nog doen om coronaproof te werken, niet veel inbreuken gaat vinden. En als je toch manifeste wantoestanden vaststelt, pak die dan vooral streng aan, zonder pardon, want de slechten verpesten het, zoals altijd en overal, voor de goeden."

"Maar", voegt Danny Van Assche van UNIZO daar onmiddellijk aan toe, "Het spreekt dan ook voor zich dat er even doortastend, consequent en voldoende streng waar nodig wordt gecontroleerd en opgetreden bij alle andere groepen in de samenleving. Ook en vooral waar er verdachte signalen zijn. Gezellig gaat dat voor niemand worden, maar het is de enige manier om een complete implosie van onze economie te vermijden."

Intussen herhaalt UNIZO nogmaals dat de overheid voor alle getroffen sectoren en ondernemers de nodige steunmaatregelen moet voorzien, waarbij niemand mag worden vergeten, ook als daar meer middelen voor nodig zijn dan tot nu toe is voorzien.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 – E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona