UNIZO Ninove in de kijker: Het wordt tijd dat de Ninovieter opnieuw fier is op zijn stad

UNIZO Oost-Vlaanderen heeft in elke Oost-Vlaamse gemeente een lokale ondernemersvereniging, samengesteld uit ondernemers die zich dag in dag uit inzetten voor onze organisatie. In Ninove stond de UNIZO-werking de laatste jaren op een laag pitje, maar een vernieuwd bestuur blaast daar nu nieuw leven in. UNIZO Ninove wil de Ninoofse ondernemers met elkaar in contact brengen, informeren en versterken.

Kersvers voorzitter Jan Van der Jeught: “Omdat onze stad de laatste tijd vooral negatief in het nieuws is gekomen, ben ik van oordeel dat Ninove nood heeft aan een nieuw en positief imago, een ‘relance’. Het algemeen straatbeeld oogt voor mij nogal grijs en middelmatig, het wordt tijd dat de Ninovieter opnieuw fier is op zijn stad en dat er geïnvesteerd wordt in het stadscentrum.”

“Als lokale afdeling willen wij als spreekbuis fungeren voor de Ninoofse ondernemer. Wij willen dit bereiken door zelf een goede communicatie uit te bouwen met het stadsbestuur. Verder willen we afgevaardigd zijn in allerlei commissies, zoals de middenstandsraad, gecoro en de cultuurraad.”

De nieuwe lokale ondernemersvereniging schiet met volle kracht uit de startblokken. Er staan al heel wat activiteiten op de kalender, zoals een bedrijfsbezoek bij één van de grootste bedrijven van Ninove. Er borrelen ook ideeën om ‘Weekend van de Klant’ extra te promoten en het bestuur kijkt al uit naar de derde vrijdag van november, de ‘Dag van de Ninoofse Ondernemer’.

Uit het provinciale katern Oost-Vlaanderen van ZO Magazine maart 2019