UNIZO opgelucht over sluitingsplicht kappers: "Dit was de enig mogelijke, logische beslissing."

Het heeft lang, te lang geduurd. Maar nu is de kogel formeel door de kerk: ook de kappers vallen onder de sluitingsverplichting. "Niet meer dan logisch en een opluchting voor de voor de vele kappers die zich sowieso al genoodzaakt zagen om hun deur dicht te doen, voor hun veiligheid en die van hun klanten", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Ze konden onmogelijk de veilige afstand van anderhalve meter handhaven tussen zichzelf en hun klanten." Door deze sluitingsplicht komen nu ook de kappers in aanmerking voor de Vlaamse sluitingspremie van €4.000.

UNIZO vraagt nu dat ook de optiekzaken, volgens dezelfde logica, onder de sluitingsplicht zouden vallen (met uitzondering, enkel voor dringende herstellingen), als contactberoep in een niet essentiële sector.

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 0800 20 750, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.
 
Meer weten: Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be