UNIZO opgetogen nu het Vlaams beschermingsmechanisme, als nieuwe krachtige ondersteuningsmaatregel, in werking kan treden.

UNIZO is opgetogen nu de toekenningsvoorwaarden voor het Vlaams beschermingsmechanisme werden goedgekeurd, op voorstel van Vlaams minister van Economie, Hilde Crevits. "Hiermee creëert de Vlaamse regering opnieuw een krachtig instrument om bedrijven met zwaar tot compleet omzetverlies te ondersteunen", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

Dat de horeca de steun automatisch krijgt toegekend, is volgens UNIZO vanzelfsprekend. "Maar het is eveneens erg belangrijk dat ook bedrijven uit andere sectoren, die minstens 60% omzetverlies kunnen aantonen, voor de tussenkomst in aanmerking komen", gaat Danny Van Assche verder.

Daarbij verwelkomt UNIZO ook in het bijzonder de mogelijk voor ondernemers om uit twee verschillende referentieperiodes te kiezen, om hun omzetverlies te bewijzen: één periode van zes weken (van 1 oktober tot en met 15 november), waar ook een tegemoetkoming voor een even lange periode tegenover staat en één  periode van vier weken (van 19 oktober tot en met 18 november), met een tegemoetkoming voor dezelfde duur. "Dankzij dit maatwerk krijgen ondernemers de correcte premie die hen toekomt, afhankelijk van hun specifieke situatie", vat Danny Van Assche de regeling, waarmee tegemoet gekomen werd aan een UNIZO-vraag, tevreden samen.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 – E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona