UNIZO opgetogen over effectieve heropstart bedrijven op 4 mei: "Nu nog een duidelijk ministrieel besluit!"

UNIZO reageert bijzonder opgetogen op de aankondiging door premier Sophie Wilmès dat bedrijven effectief terug mogen opstarten op 4 mei, mits inachtname van de nodige beschermingsmaatregelen, zoals voorzien in de generieke gids. "Na weken van teveel stilstand kan de heropbouw beginnen", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

"Met hetzelfde enthousiasme rekent UNIZO er op dat op 11 mei ook alle winkels hun deuren zullen mogen openen, zonder onderscheid voor iedereen, en op 18 de contactberoepen..., om ons daarna voor te bereiden op de geleidelijke heropening van nog vele andere bedrijven, zoals de horeca, vanaf 8 juni", gaat Danny Van Assche van UNIZO verder. "Dat de heropstart vanaf maandag nu echt concreet wordt is een opsteker en biedt een perspectief, ook voor wie nog iets langer moet wachten. En dat perspectief is bijzonder hard nodig."

UNIZO rekent nu vooral nog op een helder en duidelijk ministrieel besluit, zodat iedereen vooraf goed weet wat het speelveld is, zonder voor interpretatie vatbare vaagheden.

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 02 21 22 678, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona