UNIZO over dit weekend aangekondigde fiscale maatregelen: "Heel wat stappen in de goede richting"

UNIZO is heel tevreden met de aankondiging dat vennootschappen die te weinig loon uitkeren geen verhoogde aanvullende heffing van 10 % zullen moeten betalen, vanaf aanslagjaar 2021. "In een vorige fase van de onderhandelingen heeft UNIZO immers de verlaging naar 5% kunnen bekomen en sindsdien hebben wij er altijd op aangedrongen om de geplande verhoging tot 10% niet door te voeren", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Idealiter wordt de aanvullende heffing volledig afgevoerd, maar dit is alvast een stap in de goede richting."

"De aanpassingen van het 'Voordeel Alle Aard' op de woning van een bedrijfsleider wordt ook goed onthaald bij UNIZO. De ongelijkheid die hier gecreëerd werd tussen ondernemers met en zonder vennootschap zorgde immers voor veel onvrede bij onze leden", aldus nog Danny Van Assche. "De destijds door de regering Di Rupo ingevoerde maatregel, waarbij ondernemers met een vennootschap meer dan drie keer zo zwaar belast werden als anderen op het gebruik van een 'woning van de firma', viel gewoon niet uit te leggen.  De aanpassing van de zienswijze van de administratie op basis van de rechtspraak is daarom een heel goede zaak.

"UNIZO juicht daarnaast de aangekondigde, broodnodige, investeringen toe om de douane voor te bereiden op de Brexit. Wat de e-commerce betreft vraagt UNIZO om een beleid te voeren dat alle ondernemingen in ons land op de e-commerce kan voorbereiden, en niet alleen de internationaal actieve bedrijven.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be