UNIZO over fusieplannen Bancontact en Payconiq: "Vereenvoudiging betaallandschap goede zaak"

UNIZO noemt de fusieplannen van Bancontact Company en Payconiq Belgium een goede zaak voor ondernemers die elektronische betalingen aanvaarden. Vooral de aangekondigde eengemaakte betaalapp 'Payconiq by Bancontact' is volgens UNIZO een belangrijk voordeel, dat de aanvaarding van elektronische betalingen door ondernemers verder zal stimuleren.

"Steeds meer ondernemers, zeker de handelaars, aanvaarden vlot elektronische betalingen, mede onder impuls van de sterk gedaalde transactiekosten waar UNIZO op aandrong", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, "Ook de opkomst van nieuwe, eenvoudige betaalapps heeft daarbij geholpen, plus uiteraard de druk van de klanten die het vanzelfsprekend vinden elektronisch te kunnen betalen. Keerzijde van al die nieuwe betaalapps is wel de 'versnippering' van het betaallandschap, waarbij onze ondernemers niet altijd meer zo goed weten welke betaalsystemen al dan niet aan te bieden. Daarom is het goed om zien dat er nu consolidaties aan de gang zijn, waarbij ontwikkelaars van elektronische betaalsystemen de krachten bundelen en hun systemen integreren in één gezamenlijke app, zoals in dit geval 'Payconiq by Bancontact'".

UNIZO hoopt dat, met de vereenvoudiging van het betaallandschap, ook de transactiekosten nog verder kunnen dalen, waardoor het gebruik van de apps verder wordt gestimuleerd. Elektronische betalingen zijn immers veiliger voor ondernemers en klanten, en zorgen voor minder rompslomp dan betalingen in cash geld.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be