UNIZO over nieuwe Vlaamse coronabeperkingen. "Goed dat een groot deel van onze economie blijft draaien maar bitter voor de extra sectoren die moeten sluiten of hun activiteiten moeten inperken"

UNIZO is niet verrast door de verstrengde coronamaatregelen die de Vlaamse regering zonet heeft aangekondigd, gelet op de acute noodsituatie en het feit dat ook de andere gewestregeringen al een tandje bijstaken. "Iedereen zag nieuwe beperkingen aankomen, maar dat neemt niet weg dat dit bijzonder zuur is voor, andermaal, veel van onze sectoren, zoals de event- en cultuursector, onze fitnesscentra, bowling-, biljart- en lasershootingzalen, welnessbedrijven, sauna's, casino's, zwembaden, foorkramers...", reageert Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, aangeslagen.

"Deze bedrijven en sectoren moeten vanzelfsprekend niet alleen beroep kunnen doen op alle Vlaamse, maar ook de federale maatregelen voor verplicht gesloten en zwaar getroffen sectoren", benadrukt Danny Van Assche van UNIZO. "Al zljn ze ook daarmee nog lang niet op het droge." Alleen meer doorstastende controles kunnen volgens UNIZO écht soelaas bieden. "Controleer ons en iedereen", herhaalt Danny Van Assche zijn oproep van vorige week.

"Goed dat winkelen toch nog kan, ook op de wekelijkse markt, met twee volwassenen of één volwassene met minderjarige kinderen", gaat Danny Van Assche verder. "Al gaat het toch ook hier weer om een extra inperking, terwijl de sector toch al aanzienlijke omzetdalingen incasseerde, vooral dan sinds de sluiting van de horeca."

Ook het feit dat al bij al het grootste deel van de bedrijven en sectoren kan blijven draaien is iets waar UNIZO zich, samen met de betrokken ondernemers aan optrekt, zonder daarbij de sectoren met meer tegenslag uit het oog te verliezen.

UNIZO sluit zich voluit aan bij de oproep om zoveel mogelijk te telewerken waar dat mogelijk is, en om maximaal alle corona-preventiemaatregelen na te leven. "Handhaving is daarbij cruciaal", beklemtoont Danny Van Assche andermaal. "Daarom beleidsmakers, controleer ons en iedereen en sanctioneer waar nodig, opdat we door strikte discipline alsnog een echte lockdown zouden kunnen vermijden."

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans
M 0478/22 37 51 – E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona