UNIZO over uitbreiding winwinlening: "Slimme maatregel, iedereen wint!"

UNIZO reageert positief op de uitbreiding van de winwinlening zoals vandaag door de Vlaamse regering beslist. De verhoging van de maximale bedragen en de verlenging van de looptijd had UNIZO zelf eerder voorgesteld naar aanleiding van concrete vragen van ondernemers hierover. Ook de andere aanpassingen zijn welkom.

In de vorige eeuw haalde UNIZO het concept van de winwinlening vanuit Nederland (Tante Agaath-regeling) naar Vlaanderen. Het succes van de maatregel is intussen voldoende bekend. In de loop der jaren werd de toepassing van de winwinlening ook een aantal keren uitgebreid. De uitbreiding van vandaag noemt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, “slim”: “Iedereen weet dat bij onze KMO’s de nood aan bijkomende middelen ten gevolge van deze Corona-crisis enorm is. En we mogen niet alle heil verwachten van de banken. Vrienden en familieleden aansporen om KMO’s financieel bij te springen is dus een heel goede zaak. En de geldschieters kunnen er zelf hun voordeel mee doen, want het rendement ligt een pak hoger dan bij het spaarboekje of andere klassieke producten. En voor de overheid is dit een goedkope ondersteuningsmaatregel. Kortom, iedereen wint!”

Het maximum bedrag per KMO gaat van €200.000 naar €300.000, en per kredietgever van €50.000 naar €75.000.

Info: Ondernemers met vragen naar aanleiding van de coronacrisis vinden heel wat informatie op de UNIZO-infopagina www.unizo.be/corona. Ze kunnen ook de klok rond terecht bij de UNIZO Coronalijn, op het nummer 02 21 22 678, via mail ondernemerslijn@unizo.be en via chat (enkel tijdens kantooruren) op www.unizo.be.

Bekijk ook het UNIZO Coronajournaal op www.unizo.be/unizojournaal.

Meer weten? Contacteer UNIZO-woordvoerder Filip Horemans,
M 0478/22.37.51 - E filip.horemans@unizo.be

Meer over: Corona